Je bent al weken aan het sparen, je probeert voorzichtig te doen en dan.. breekt er toch altijd weer een nagel af en moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Breekbare nagels zijn vervelend maar het is nog geen reden om naar de nepperds te grijpen. Er zijn heel veel makkelijke manieren om ze op een natuurlijke manier sterker te krijgen. Hieronder lees je de gouden tips voor prachtige nagels.

nagels-sterk-strand-FEMFEM

Biotin

Natuurlijke bronnen van Biotin zijn onder andere noten en vis. Een makkelijkere manier is om een Biotin supplement te slikken. Biotin is het enige supplement waarvan is bewezen dat het je nagels echt sterker maakt. Vaak wordt het in combinatie met haar en huid supplementen verkocht. Je zou na 3 tot 6 maanden verschil moeten zien.

Geen chemicaliën

Probeer chemicaliën te vermijden. Helaas zitten er in heel veel nagelproducten stoffen die schadelijk zijn. Blijf dus uit de buurt van nagellak, gellak, nagellijm en aceton. Deze goedjes halen de natuurlijke olieën van je nagels af waardoor ze uitgedroogd raken. Gebruik in plaats daarvan nagellak zonder schadelijke stoffen en nagellak remover zonder aceton. Laat je nagels ook regelmatig luchten, soms is het beter om even helemaal natuurlijk te gaan. Less is more.

Verzorg je nagelriemen

Veel nagelstudio’s knippen je nagelriemen weg. Dit is geen goed idee. Je nagelriemen zijn onderdeel van je huid en je hebt ze niet voor niets. Ze beschermen je nagels tegen vuil. Het is dus beter als je je nagelriemen niet weghaalt. Als je ze niet mooi vindt, duw ze dan voorzichtig naar beneden. Smeer ze in met olie zodat ze mooi en zacht blijven.

Olijfolie

Om je nagels en nagelriemen goed te hydrateren kun je ze insmeren met een paar druppels olijfolie. De olie voedt en heelt oneffenheden.

Tee Trea olie

Tea Tree olie is een wondermiddel dat voor heel veel goed te gebruiken is. Het helpt je ook om sterkere en gezondere nagels te krijgen. Giet wat warm water in een bakje en doe er een paar druppels Tea Tree olie bij. Week je vingertoppen er ongeveer drie minuten in. Dit gaat ontstekingen tegen en maakt je nagels weer helemaal gezond. Het gaat ook geelheid tegen.

Vijlen

Hoe jij je vijl gebruikt en welke heeft een grote invloed op hoe sterk je nagels zijn. Gebruik een zachte vijl, het liefst een glasvijl. Deze is een stuk fijner dan een gewone vijl en zorgt ervoor dat de uiteinde van je nagels dicht gevijld worden. Met een te grove vijl haal je ze juist open en genezen ze dus minder snel. Vijl altijd een kant op en neem je tijd.

Natuurlijke schoonheidsproducten maken is nu makkelijker dan ooit