De wereld is al een tijdje in de ban van Bridgerton, de liefdesbaby van Gossip Girl en Pride & Prejudice over de Londense elite. En terwijl we met smart wachten op meer details over het tweede seizoen van de Netflixhit, onthult het einde van het eerste deel meer over het vervolg dan je denkt. Heb jij dit belangrijke detail wél gespot?

bridgerton

Seizoen 1

Het eerste seizoen van Bridgerton focust zich op The Duke & I. Dit is het eerste boek uit een omvangrijke serie van schrijver Julia Quinn. Het Amerikaanse kostuumdrama speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk in 1813. Het draait om twee welgestelde families in de high society van Londen: de familie Bridgerton en Featherington. In het eerste seizoen gaat Daphne Bridgerton op zoek naar liefde, terwijl de mysterieuze Lady Whistledown iedereen op de hoogte houdt van de laatste gossip.

Seizoen 2

Het is nog niet officieel bevestigd of Bridgerton een tweede seizoen krijgt, maar dat betekent niet dat je de moed moet laten zakken. De regisseur van de serie, Shonda Rhimes, maakte eerder populaire series als Scandal en How to Get Away with Murder. Beide series die vele seizoenen te zien waren. Nog een hint; actrice Nicola Coughlan, die Penelope Featherington speelt in de serie, postte een foto op haar Instagram account met het bijschrift ‘High five als je net klaar bent met het filmen van #Bridgerton seizoen 1’. Seizoen 2 voelt als een logisch vervolg, non?

Een van de makers van de serie, Chris van Dusen, heeft sowieso al gezegd dat hij een tweede seizoen ziet zitten. Zo vertelde hij eerder al aan Town & Country: “Het is nog te vroeg om iets te zeggen. We focussen ons nu op seizoen 1. Maar ik zou heel graag de verhaallijnen van alle Bridgertons vertellen.”

De serie nog niet gezien? We delen de trailer graag met je!