Bridgerton-fans opgelet! Op Netflix is er nieuwe serie te zien: het verhaal van niemand anders dan keizerin Elisabeth ‘Sisi’ van Oostenrijk. Afgelopen jaar keerde Sisi bij NPO terug en na één dag brak het Duitse kostuumdrama alle records. Zou Netflix dat beter kunnen?

Bron: Netflix/Bridgerton

Sisi

Sisi ist zurück! Het verhaal van de keizerin van Oostenrijk en later koningin van Hongarije, is één van de meest bekende trilogieën. Netflix heeft het dan ook niet kunnen laten om er een serie van te maken. De serie gaat over de periode nadat Sisi en keizer Franz elkaar het jawoord hebben geven.

Het leven van de vorstin werd in de jaren vijftig onder de titel Sissi verfilmd in Oostenrijk, met de jonge Duitse Romy Schneider in de hoofdrol. Het verhaal werd een hit en wordt nog steeds door tv-stations in verschillende landen uitgezonden, vooral rond de kerstperiode. In tegenstelling tot de populaire jaren 50-trilogie belicht deze serie niet het zogenaamde sprookjesverhaal, maar de keiharde realiteit.

Bron: Netflix/The Empress

The Empress

Deze keer volgen we Elisabeth (Devrim Lingnau) verwikkeld in een machtsstrijd en intriges. Ze gaat de confrontatie aan met degenen die niet in haar geloven, onder wie haar schoonmoeder, Aartshertogin Sophie. Zij zag haar zoon Franz (gespeeld door Philip Froissant) namelijk liever trouwen met zijn nicht Helene, de oudere zus van Elisabeth. Sisi en Franz slaan samen een gevaarlijk pad in.

De serie is volledig in het Duits, maar valt ook in het Engels te kijken. In dat geval heet de zesdelige reeks The Empress.