Zijn jij en je liefde van plan om volgend jaar te trouwen maar zijn jullie nog zoekende naar wat inspiratie voor de bruiloft? Thank God for Pinterest – dé walhalla wat betreft inspiratie. Maar volgens Mark Niemierko, evenement planner van the rich and famous, zijn er een aantal trends die in 2019 behoorlijk populair zullen zijn.

bruiloft trends 2019 FEM FEM

Knallende kleuren

Mensen gaan meer durven wat betreft kleur. In plaats van het safe te spelen met een wit decor zullen we vaker knalkleuren voorbij zien komen en vooral marineblauw en licht roze zullen populaire kleurthema’s zijn.

Lage bloemen

Subtiel je tafel versieren in plaats van over the top tafels vol met grote boeketten – daar gaan we voor in 2019. En qua bloemen gaan we, dankzij Meghan en Harry, voor wilde bloemen in de boho trend.


View this post on Instagram

Feminine flowing Summer tables for a garden feast.

A post shared by WORM (@wormlondon) on

Origineel entertainment

Een fotohokje blijft leuk ja, maar volgend jaar durft men iets meer te experimenteren als het gaat om entertainment op hun bruiloft. Denk hierbij aan iemand die tarotkaarten leest of acterende personeel die de volledige dag een rol aanhouden.

Ijsblokjes met eetbare bloemen

Om de drankjes op te fleuren…


View this post on Instagram

Photographer @kana_okada_photo will be in NYC in August! ??? #floralicecubes #summer #flowerpower

A post shared by Michele Karpé Represents, Inc. (@michelekarpereps) on

Dessert kamers

Een bruidstaart hoort uiteraard bij een bruiloft maar in plaats van één taart heb je een kamer vol met verschillende opties wat betreft dessert voor je gasten. De hemel als je het aan ons vraagt.

Shared dining

Vorig jaar was het hebben van een foodtruck op een bruiloft populair maar in 2019 draait het allemaal om shared dining. Tafels vol met verschillende gerechten om met z’n allen van te genieten.

Trouwjurk met lange mouwen

Strapless is hartstikke out wat betreft trouwjurk trends. Ook hier is Meghan Markle een inspiratiebron want de armen gaan bedekt met eventueel een lage of open rug om alsnog dat vleugje sexy toe te voegen aan je look.


View this post on Instagram

Little runaway girl in her silky Alabama Gown #scfbride

A post shared by Cydney Morris & Dallas Wand (@stone_cold_fox) on

Het Zero Waste beleid (plasticvrij)

Meer stellen zijn bezig met het toevoegen van het Zero Waste beleid dus geen plastic op de bruiloft. De term zero waste komt uit begin jaren ’90 als gevolg van de toenemende aantal vuilstortplaatsen, iets wat vele nu proberen te verminderen door middel van onder andere zo min mogelijk tot geen plastic te gebruiken.

Lees ook: de vervelende dingen die gasten doen tijdens een bruiloft.