Na twee en een half uur in een bloedhete concertzaal te staan wachten op je favoriete artiest, om vervolgens te horen dat hij helemaal niet meer komt optreden. Klinkt als een nachtmerrie, maar voor alle fans van Burna Boy was het dit weekend de realiteit. Na heel veel gossips is nu eindelijk de echte reden waarom hij niet kwam opdagen bekend.

Burna Boy concert niet opdagen weekend
Bron: Youtube | Burna Boy – Sittin’ On Top Of The World [Lyric Video]

Concert Burna Boy

De kans is groot dat je het nieuws over het dramatische Burna Boy concert van dit weekend hebt meegekregen. Of eigenlijk het niet bestaande concert. Burna Boy kwam namelijk helemaal niet opdagen op zijn eigen concert. En nadat Jonna Fraser, die eigenlijk een verrassingsact was, het publiek een tijd moest vermaken, kwamen ze toch na twee en een half uur met het nieuws dat Burna Boy helemaal niet meer gaat komen die avond.

@lizzardcurveWie doet de math? 🤓🤓 (😔)♬ sad SpongeBob music – michael

Roddels

Fans waren hier natuurlijk alles behalve blij mee. Er kwamen al snel veel roddels over de redenen waarom Burna Boy niet bij zijn eigen concert kwam opdagen. Zo werd er gezegd dat Burna Boy überhaupt helemaal nooit in Nederland zou zijn aangekomen of dat hij niet genoeg betaald zou zijn. En – onze persoonlijke favoriet – er werd ook nog gezegd dat Burna Boy niet bij zijn eigen concert zou zijn, omdat hij naar het concert van Beyoncé in Amsterdam zou zijn gegaan.

Waarom hij niet kwam opdagen

De organisatie die dit concert regelde, Bon Bon, ontkrachtte in een mail al deze roddels. Volgens hen was Burna Boy niet in Londen gebleven, zoals er wel gezegd werd en hij werd ook gewoon volledig betaald. Enne, ook de roddel dat Burna Boy eigenlijk bij het concert van Beyoncé was, wordt ontkracht. Daarbij vertelt de organisatie ook nog dat ze er écht alles aan hebben gedaan om hem uiteindelijk wel op het podium te krijgen. Maar waarom is dat dan niet gewoon gelukt?

Niet goed geregeld

Dat heeft alles te maken met een vlucht die niet goed geregeld is door de organisatie GMTLive. Burna Boy zou namelijk eigenlijk vrijdagavond al aankomen in Nederland, ruim op tijd voor het concert. Dat lukte alleen niet en Bon Bon regelt nog een vlucht voor zaterdag. Hierdoor zou hij later optreden, maar hoefde niet het hele concert gecanceld te worden.

Helaas was die vlucht uiteindelijk vertraagd, waardoor hij veel te laat pas aan zou komen. Het concert mocht van de gemeente niet meer zo laat doorgaan, deels omdat het openbaar vervoer dan ook niet meer zou rijden. Hierdoor zaten alle Burna Boy fans dit weekend dus zonder een concert, veel te lang te wachten op een artiest die uiteindelijk niet kwam opdagen.

Nieuw concert

Het concert wordt nu verplaatst naar zondag 23 juli. Zo kunnen alle fans die al kaartjes hadden voor het concert afgelopen weekend, toch nog bij Burna Boy zijn concert zijn. Wij hopen voor alle mensen die een kaartje hadden, ondanks alles, toch nog wel kunnen genieten van het verplaatste concert en niet nog een keer twee en een half uur hoeven te wachten op eh… niks.