Aankomende vrijdag (14 juni) is het de Dag van de Schoonmaak en we kunnen het ons wel een beetje voorstellen dat schoonmaken geen hobby van je is. Maar we hebben iets wat het hopelijk iets leuker maakt. Wist je namelijk dat schoonmaken ook een soort gratis workout is? Onbewust train je namelijk ontiegelijk veel spieren en verbrand je meer calorieën dan je waarschijnlijk verwacht.

schoonmaken calorieen FEM FEM

Ramen lappen (armen en schouders)

Ramen lappen is eigenlijk gewoon een keiharde training voor je armen en schouders. Met het trekken en zemen van ramen kweek je echte spierballen en verbrand je zo’n 300 kcal per uur (!). Als je bereid bent om nog wat calorieën kwijt te raken: strek je armen verder, boen wat harder en ga eens wat vaker het huishoudjetrap op en af.

Stofzuigen (armen en billen)

Hoe groter je huis, hoe meer je moet stofzuigen én hoe meer je dus je armen en billen traint. Ook verbrand je tijdens het stofzuigen aardig wat calorieën, namelijk 268 kcal per uur. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke goed voor je spieren. Zo train je onopgemerkt tijdens de bewegingen je biceps en triceps.

Badkamer schoonmaken (benen, billen en armen)

Bij het schoonmaken van de badkamer verbrand je pas écht de calorieën: 400 per uur. Zo wordt hier meer spierkracht van je verwacht. Het is niet de bedoeling dat je even snel met het doekje over de wastafel heengaat, maar echt heel goed boenen. Dweil de vloer met kracht en maak bij de lagere delen squat-bewegingen.

Wassen (hele lichaam)

Als het gaat om wassen, train je je hele lichaam. Wil je je billen goed trainen? Probeer dan wanneer je de was in en uit de wasmachine haalt niet voorover te buigen, maar een squat-beweging te maken. Zo beweeg je je alle lichaamsdelen bij het wassen. Denk maar aan ophangen, opvouwen en opruimen van de kleding. Wanneer je nog wat calorieën wil meepakken, strijk dan nog een paar T-shirts.

Afijn, we kunnen nu wel zeggen dat schoonmaken het nieuwe sporten is, toch? En mocht je een partner hebben die nooit echt helpt? Dit spelletje zorgt ervoor dat ze wél meehelpen.