women work femfem

Ben jij afgestudeerd en op zoek naar een baan? Volg dan deze tips

Career14 mrt 2018, 16:07 doorRedactie
Eindelijk wordt het harde werken beloond: je diploma is in de pocket! Maar hoe nu veder? Een volwassen baan zoeken is nog niet zo makkelijk als je denkt. Waar moet je beginnen? Wij helpen je met alle liefde, daarom zetten wij handige tips voor je neer zodat jij meteen aan de bak kunt na je studie.
women work femfem

Zorg dat je CV up-to-date is

Het is super belangrijk dat je CV er goed uitziet. Misschien denk je dat je te weinig ervaring hebt, maar ook je bijbaantjes kun je er opzetten. Ook al hebben ze niks te maken met het werk waar je nu naar zoekt, je hebt werkervaring opgedaan die altijd van pas kan komen! Zorg voor een sterk CV die meteen opvalt, zodat mensen jou er snel uitpikken.

Netwerken

Netwerken is ontzettend effectief! Via via kun je gemakkelijk aan een baan komen. Heb je nog niet zo'n groot netwerk? Werk daar dan aan! Bezoek carrièrebeurzen en lezingen. Probeer het contact met oude studiegenootjes te onderhouden, de kans is groot dat zij misschien nog wel een vacature hebben voor jou. Netwerken is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit, aangezien veel online gebeurt.

Open sollicitaties

Zie jij jouw droombaan voorbij komen maar is het bedrijf momenteel niet op zoek naar personeel? Stuur alsnog een sollicitatiebrief. Misschien zoeken ze nu geen personeel, maar ze weten dan wel dat jij je heel graag de functie wilt. Klinkt misschien heel angstaanjagend, maar wie niet waagt, wie niet wint!

Stage

Kijk ook naar stages! Als je stage loopt bij een bedrijf, leer je super veel en krijg je ook nog eens ondersteuning. Zo kun je op handige manier werkervaring opdoen.

Geef het de tijd

Lukt het niet meteen? Geef jezelf de tijd. Tuurlijk, het werkt niet echt motiverend als je na 6 weken hard solliciteren nog steeds geen gesprek hebt gehad, maar probeer dan te kijken waar het aan ligt. Misschien is de baan toch te heftig als eerste échte baan. Uiteindelijk komt er echt wel iets passends op jouw pad!
Ben jij al bijna klaar met je studie?
Lees ook: