goldband

Dit verdient Goldband met een uurtje optreden

Career22 apr 2023, 20:15 doorRomy Nouwen
Goldband is sinds een aantal jaar niet weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De band blijft nieuwe fans aantrekken en wordt regelmatig uitgenodigd om te komen optreden op evenementen en festivals. Maarre, wat kost zo'n optreden van Goldband dan precies?

Dít is Goldband

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van één van de meest populaire zangacts van dit moment: Goldband. Deze band, bestaande uit de drie mannelijke leden Boaz Kok, Milo Driessen en Karel Gerlach ( dé vriend van zangeres Maan ), timmert al een tijdje aan de weg, maar vond sinds 2019 pas écht groot succes. Fun fact: de drie heren waren eerst stukadoors, maar besloten hier niet hun toekomst in te zien. Ze zagen een carrière in de muziekwereld wél zitten en besloten hier wat mee te doen.
En met succes: de drie heren hebben namelijk echt een eigen geluid. Of nou, een eigen genre zelfs. Zo hoor je verschillende stijlen, geluiden en genres terug in hun liederen. Je kunt stellen dat deze band daarmee echt een trendsetter is. Met bekende hits als Noodgeval , Stiekem en Witte Was blijven ze de streams naar zich toe trekken – en dit zal voorlopig niet veranderen.

Goldband laten optreden voor een uurtje

Met de groeiende aandacht, worden ze ook regelmatig uitgenodigd op evenementen en festivals. Had jij ook bedacht om Goldband uit te nodigen op je feestje, bruiloft of tijdens de buurtpicnick? Dan mag je behoorlijk diep in de buidel tasten. De heren zingen namelijk niet voor niets hun hits. Uiteraard begrijpen we helemaal waarom, want sinds hun populaire opkomst, kun je verwachten dat een optreden van deze band wat kost.
Mocht je Goldband een uurtje uitnodigen om te komen zingen, kost dit je €50.000. Tsja, je moet er wat voor over hebben hé? Met deze €50.000 ben je er trouwens nog niet helemaal. Sowieso kun je de btw hier nog bovenop rekenen én zal je nog 7% Buma-muziekrechten moeten betalen. Daarnaast komt deze band zonder geluidstechniek optreden, dus zul je hier ook nog het één en ander voor moeten regelen. Ook dat gaat je geld kosten! Maar ja, zo hoor je wel die heerlijke hits live en dat is natuurlijk ook wat waard.