lize korpershoek

Sick: dit verdient Lize Korpershoek met haar werk als influencer

Career19 feb 2023, 13:45 doorAdmin
Je hebt de video's vast wel voorbij zien komen: influencers delen de laatste tijd openhartig wat ze met social media verdienden in 2022. Zowel in Nederland als internationaal delen influencers dit persoonlijke deel van hun leven. En ook Lize Korpershoek heeft deze info met haar volgers gedeeld.

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek kun je van verschillende dingen kennen. Zo is ze documentairemaker, illustrator en presentator. Daarnaast is ze werkzaam als columnist en is ze model geweest, maar je kunt haar natuurlijk ook kennen als de vriendin van Tim Hofman! En inmiddels mag ze zichzelf met haar 77 duizend volgers ook wel een influencer noemen. Iets waar veel mensen nieuwsgierig naar zijn, is wat influencers nou precies verdienen aan hun opdrachten. Hier geeft Lize een openhartig antwoord op!

Dit verdiende Lize aan influencerinkomsten

Enkele weken geleden deelde Lize een reel waarin ze eerlijk vertelde hoeveel ze precies heeft verdiend aan haar influencer-carrière. Hoewel dit natuurlijk niet haar volledige inkomen is, omdat ze ook documentairelessen geeft, schetst het wel een goed beeld van hoeveel een Nederlandse influencer nou verdient. In totaal heeft ze door het hele jaar heen bijna vijftigduizend euro verdient door 22 verschillende opdrachten. Dit betekent dus dat ze gemiddeld zo'n €2.245,62 verdient per project. "Ik werk minimaal 3 dagen tot maximaal meerdere weken aan een project", schrijft ze erbij. Zeker geen verkeerd inkomen, dus!

Inkomstenbelasting

Maar dit bedrag krijgt ze natuurlijk niet netto op haar rekening gestort. Ook Lize moet gewoon inkomstenbelasting betalen: per maand zo'n €1.100,-. Ook is ze €1.237,- per maand kwijt aan haar hypotheek. "Ik heb in mijn eentje een koophuis in de dure hoofdstad en daar komen uiteraard hogere vaste lasten uit voort dan dat ik elders in het land zou wonen", vertelt ze. Maar ze geeft ook aan dat ze niets te klagen heeft: "Er blijft in elk geval genoeg geld over om op vakantie te gaan, een auto te hebben en mijn katten te voeren."