leven het duurst

Science says: op deze leeftijd is je leven het duurst

Career08 apr , 9:15 doorAurora Ferrari
Nu we ouder worden, lijkt het leven steeds duurder te worden. Op je zestiende hoef je natuurlijk alleen nog maar wat kleding en af en toe wat te eten te halen, maar na je twintigste wordt dit wel anders. Maar op welke leeftijd is je leven het duurst? Op die vraag geeft recent onderzoek een antwoord.

Life is expensive

Tja, dat het leven soms onbetaalbaar lijkt, is vast erg herkenbaar. Zodra je ouder wordt, begin je natuurlijk serieuze kosten te krijgen. Denk aan je abonnementen, zorgverzekering, huur van je huis of sparen voor een auto. Alles is duur en al helemaal met de enorme inflatie waar we nu mee te maken hebben. Heb jij het ergste al gehad? Of moet dat nog komen?

Op deze leeftijd is je leven het duurst

Uit onderzoek van het Britse kredietbedrijf ClearScore blijkt dat er een bepaalde leeftijd is waarop je leven het duurst is. Dit is 31 jaar. Hoe dat kan? Volgens dit onderzoek heeft dat te maken met de belangrijkste mijlpalen in je leven. Denk hierbij aan een huis kopen, trouwen en een gezin stichten. Nou, dat deze dingen bakken met geld kosten zal je vast niet verbazen. En bij de meeste mensen vinden deze gebeurtenissen plaats rond hun 31e.

Geld op je spaarrekening

Justin Basani, hoofd van ClearScore, legt uit dat zij helemaal niet raar opkeken van deze resultaten. "Grote mijlpalen in het leven, gebeuren vaak vlak achter elkaar. We waren dan ook niet verbaasd toen we ontdekten hoe groot de uitgaves waren", vertelt hij. Hoe je je 31e levensjaar nou net iets makkelijker kan maken? Door te sparen. Volgens hun onderzoek blijkt namelijk dat je als 31-jarige zo'n 49.000 euro op je spaarrekening moet hebben staan. Dat is natuurlijk niet niks! En dan nog te bedenken dat dit onderzoek vóór dit verschrikkelijke inflatiejaar plaatsvond...
Over sparen gesproken: dit onderzoek geeft ook aan dat zo'n 33% van alle 25 tot 34-jarigen nog afhankelijk zijn van hun ouders. 60% van hen geeft aan dat zij inmiddels wel genoeg gespaard hebben. Dus, onze tip: sparen!