mascha feokstitova

Zoveel geld verdient Mascha Feoktistova met een Instagram-post

Career06 feb 2023, 10:27 doorAngela Badstuber
We komen steeds meer te weten hoeveel influencers echt verdienen aan samenwerkingen. Mascha Feoktistova, YouTuber, schrijfster en ondernemer, is daar open en eerlijk over in haar nieuwste YouTube-video. Hoeveel verdient ze nou daadwerkelijk aan een Instagram-post?
mascha feokstitova
Bron: Instagram

Hoe Mascha is begonnen

Mascha Feokstitova kwam op haar vierde naar Nederland samen met haar ouders. Ze volgde de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, gevolgd door een mbo-opleiding tot onderwijsassistent en een hbo-opleiding Sociale Pedagogische Hulpverlening.
In 2007 startte ze haar website Beautygloss, een blog over make-up en schoonheidsproducten. Beautygloss groeide flink in een aantal jaren en werd één van de best bezochte beautyblogs in Nederland, met een schatting van 600.000 bezoekers per maand. In 2009 maakte ze van haar weblog een bedrijf, waaraan ze een webshop had toegevoegd. In 2014 begon ze haar YouTube-kanaal waar ze vlogs en video's over beauty plaatst. Mascha is in 2016 gestopt met haar weblog en ging zich volledig richten op haar Youtube-kanaal.

Hoeveel verdient ze?

In haar nieuwste YouTube-video vertelt Mascha alles over haar business en hoeveel ze verdient aan een campagne. Ze geeft aan dat het enorm verschilt, maar dat het volgens haar niet raar is om 100.000 euro te vragen voor een campagne dat een jaar geldig is. ''Weet dat daar wel veel content voor wordt gemaakt natuurlijk. Maar ik vind het zelf ook fijn om voor een langere tijd samen te werken.'' vertelt ze in haar video.
Ook verdient ze geld aan haar planner en is ze bezig met het verhuren van haar huis in Amerika. ''Door de jaren heen heb ik geleerd dat ondernemen mijn passie is. Het hebben van een bedrijf, ondernemen en ideeën bedenken, uitwerken en tot een succes maken: that's my thing .'' vertelt ze in haar video. Hoeveel Mascha nou precies verdient aan een campagne, is iets dat ze nooit wil en ook nooit zal vertellen.