max verstappen met kelly piquet uit elkaar

Max Verstappen in top 20 best betaalde sporters - en dít is wat hij verdient

Career22 mei , 13:00 doorMaud Maarssen
Met al zijn overwinningen en bekendheid hadden we natuurlijk wel kunnen verwachten dat Max Verstappen geld zat heeft. Hij woont in Monaco waar hij een prachtig miljoenen appartement heeft. Verstappen rijdt ondertussen al negen jaar in de Formule 1 en heeft in die tijd een aardige spaarpot bij elkaar gereden. Niet gek dus, dat hij in de top 20 best betaalde sporters terecht is gekomen. 

Prijs na prijs

Max Verstappen werd de afgelopen drie jaar wereldkampioen en sleepte ook daarnaast nog tientallen prijzen in de wacht. Zijn eerste wereldkampioenschap won hij in 2021 in een nek-aan-nekrace tegen Lewis Hamilton (die rijdt voor Mercedes). En ook daarna ging het hem dus voor de wind. Al die prijzen hebben ervoor gezorgd dat Max nu een behoorlijk zware bankpas meesleept, en dus zelfs tussen de top 20 best betaalde sporters staat.

Bonusstructuur

Het is een beroep waar enorm veel geld mee te verdienen valt. Hoe beter je rijdt, hoe hoger de bonus is. Ook Lewis heeft aardig wat bonussen binnen weten te harken, maar komt op de 21e plek in de ranglijst te staan. Hij verdient jaarlijks - hou je vast - een inkomen van 52,5 miljoen euro. Moet je nagaan wat de mensen verdienen die de top 20 wél gehaald hebben...
Verstappen zit daar dus boven. Hij verdient jaarlijks zo'n 75 miljoen euro. Hiermee staat hij op een nette 17e plek in de top 20. Een bizar bedrag, omgerekend verdient hij dus 6.250.000 euro per maand. Daar kun je nogal wat leuke dingen mee doen. 

240 miljoen per jaar

Op de eerste plaats van de lijst staat - niet geheel verrassend - de Portugese profvoetballer Cristiano Ronaldo. Hij ontvangt maar liefst 240 miljoen euro per jaar. Écht bizar veel geld. Op de tweede plaats staat golfer Jon Rahm-Rodriguez, de Spaanse sporter verdient jaarlijks zo'n 200 miljoen. Ook zeker niet verkeerd. Om de top drie te behalen moet Max Verstappen dus nog even z'n best doen. Al zijn wij al enorm trots dat hij tot dit rijtje behoord.