femfem 88

Dit is het bizarre vermogen van Max Verstappen

Career02 nov 2022, 16:11 doorAurora Ferrari
Met al zijn overwinningen en bekendheid kunnen we wel stellen dat Max Verstappen geld zat heeft. Maar dat is niet gek, gezien zijn miljoenen appartement in Monaco. Verstappen rijdt ondertussen alweer meer dan vijf jaar in de Formule 1 en heeft in die jaren een aardige spaarpot bij elkaar gereden.
femfem 88
Bron: @maxverstappen1

Rondjes rijden op het circuit

Het is natuurlijk veel meer dan rondjes rijden op het circuit, maar dat levert Max een flinke smak geld op. Vooral dit jaar. Max is dit raceseizoen groots, alsof zijn wagen extra vermogen heeft en zijn banden het asfalt kussen. Misschien is dat een beetje overdreven, maar je snapt het wel.
In 2020 heeft Verstappen zijn contract bij Red Bull Racing verlengt en naar verluid strijkt hij daarmee jaarlijks 35 miljoen euro mee op. En dat is niet alles, want dat is maar het basissalaris. Het is ook bekend dat bij Formule 1 met veel bonussen gewerkt wordt. Ga er dus gerust vanuit dat hij daarmee nog wel een aantal miljoen per jaar mee verdient. Max heeft ook nog een eigen webshop en twee winkels waar men Verstappen en Red Bull Racing merchandise kan kopen. En als je erover nadenkt hoeveel Verstappen-fans er zijn, kan je zelf ook wel inschatten dat de merchandise ook een hoop geld oplevert.

Sponsors

De wereldberoemde coureur is veel gewild, iedereen wil hem als "het visitekaartje" hebben. Hij is onder anderen één van de gezichten van de Jumbo, het kledingmerk G-Star en natuurlijk van provider Ziggo. Hoeveel geld hij daarmee verdient is onbekend, maar we gaan er wel vanuit dat Max hier heel veel voor vraagt.

Quote 500

Elk jaar maakt het tijdschrift Quote een lijst van Nederlanders met het meeste vermogen. De jongste nieuwe binnenkomer, en het jongste Quote500-lid op de lijst is dan ook niemand anders dan de tweevoudig F1-wereldkampioen. De snelste man van Nederland — in een auto dan — is namelijk 120 miljoen euro waard. Daarmee komt hij binnen op de vijfhonderdste plek. Maar zijn vermogen zal dit jaar alleen maar meer en meer groeien.
Wie op de eerste plek zit volgens Quote 500? Trek een biertje open, want dat is nog altijd Charlene de Carvalho-Heineken Van – raad maar eens – Heineken. Zij heeft een vermogen van 12,8 miljard euro.