omid armin 8nppe0ylmn8 unsplash

Cashen: met deze vreemde beroepen verdien je een heel flink salaris

Career30 sep 2023, 14:56 doorRomy Nouwen
Wil jij iedere maand een behoorlijke bedrag gestort krijgen op je bankrekening? Dan is het misschien tijd voor een carrièreswitch. Er zijn een aantal vreemde beroepen, waarmee je een flink salaris verdient. Wij vertellen je naar welke vacatures je opzoek moet!
geld verdienen vreemde banen
Bron: Pexels

Flink salaris met deze vreemde beroepen

Er zijn genoeg beroepen waarvan we allemaal heel goed weten dat het een prima zakcentje oplevert. Toch zijn er ook een aantal vreemde beroepen waarbij je het juist helemaal niet zou verwachten. Wij zetten ze op een rijtje.

1. Hacker

Het gemiddelde jaarsalaris van een hacker is maar liefst €56.000,-. Het gaat dan natuurlijk wel om de ethische hackers én niet de criminele activiteiten. Ethische hackers zijn juist super gewild, omdat ze ervoor zorgen dat bedrijven hun zwakke plekken leren kennen. Zo zorgen ethische hackers ervoor dat bepaalde problemen voorkomen kunnen worden. En dat gaat dus gepaard met een leuk zakcentje.

2. Plaatsdelict schoonmaker

Een plaatsdelict schoonmaker verdient per jaar een mooi bedrag van €51.000,-. Waarschijnlijk zie jij alleen maar crime scenes voorbij komen in films, maar ook in real lifezijn ze er (helaas). Je snapt natuurlijk nu wel dat iemand dat achteraf moet schoonmaken. Een plaatsdelict schoonmaker komt dus zijn werk uitvoeren en zorgt er dan voor dat bloed, stoffelijke overschotten en menselijke uitwerpselen worden opgeruimd. Je moet het maar net kunnen.

3. Dronepiloot

Een dronepiloot verdient in een jaar maar liefst €87.500,-. En dan hebben we het natuurlijk niet over die vrijwilligers die hun drone omhoog laten vliegen tijdens een dagje uit in het bos. Nee, steeds meer televisieprogramma's of films bevatten beelden van een drone en iemand moet er natuurlijk voor zorgen dat deze gemaakt worden. Vraag ons niet waarom, maar dit verdient dus wel mega lekker.

4. Golfballenduiker

Last but not least : een golfballenduiker harkt in een jaar een prima bedrag van €48.000,- binnen. Tijdens het golven raken er regelmatig wat balletjes zoek. Deze belanden dan vaak in de kleine meertjes of slootjes. Uiteraard moet iemand het water in om deze er weer uit te vissen! Vind jij het dus geen ramp om het water in te duiken? Dan is dit jouw droombaan.