weddingplanner

Valt tegen: dit bedrag verdien je als weddingplanner

Career07 apr 2023, 15:32 doorRomy Nouwen
Sommige mensen geven het plannen van hun bruiloft graag uit handen aan een weddingplanner. Een weddingplanner heeft hier een behoorlijke taak aan, maar krijgt lang niet altijd even goed betaald. Lees hier wat planner van bruiloften verdient.
weddingplanner
Bron: Unsplash

Takenpakket

Een weddingplanner zorgt er eigenlijk gewoon voor dat jouw droombruiloft werkelijkheid wordt. Je geeft alle verantwoordelijkheid aan deze persoon, vertelt wat je wensen zijn en de weddingplanner zal dit voor jou zo goed als mogelijk organiseren.
Dat betekent dus een behoorlijk takenpakket. Zo moet er natuurlijk gedacht worden aan de locatie, moet er versiering geregeld worden, een taart uitgekozen worden én moeten er praktische zaken geregeld worden. Maar niet alleen in de voorbereidingen speelt de planner van je bruiloft een grote rol. Ook op de dag zelf heeft de weddingplanner een grote taak. Dan is het aan de planner om alles in goede banen te laten leiden, zodat het bruidspaar weinig hoeft na te denken over de praktische zaken op de dag zelf.

Dit verdient een weddingplanner

Met zoveel taken en verantwoordelijkheden zou je verwachten dat een de planner van een bruiloft gemiddeld best een behoorlijk bedrag verdient, maar dat valt best een beetje tegen. Uiteraard zitten er uitschieters tussen, maar gemiddeld verdient zo'n planner helemaal niet zo veel. Een weddingplanner verdient bruto namelijk inclusief vakantiegeld gemiddeld €37.584,- per jaar. Dat komt uit op een bedrag van €2900,- per maand. Dit is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Het is lastig te zeggen hoe veel een weddingplanner exact verdient, omdat dit zowel in loondienst bij een bedrijf kan als op ZZP-basis. Daarnaast heeft het ook alles te maken met hoeveel ervaring je hebt en hoe succesvol je bent. Zo start je in loondienst waarschijnlijk met een salaris van €1800,-, maar kun je tot wel €4000,- gaan verdienen. Dit gebeurt als het bureau waarbij je werkt bijvoorbeeld goed aangeschreven staat. Als ZZP'er kun je afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt, rekenen op zo'n 10% tot 15% van de totale uitgaven tijdens een bruiloft. Benieuwd hoe veel een bruiloft kost? Dat lees je hier.