Tegenwoordig is het – gelukkig – doodnormaal dat vrouwen een carrière hebben. Wij vrouwen hebben het nou eenmaal in ons om grote stappen te maken in het leven en nieuwe successen binnen te slepen. Yes, girl! Toch kan het af en toe wel voelen alsof je even vast zit. Daar hebben wij de perfecte carrière tips voor.

carrière tips
Bron: Suits

Carrière tips voor iedere werkende vrouw

Hoewel wij vrouwen tegenwoordig kunnen en mogen werken, valt er nog genoeg te behalen. We zijn er nog lang niet helaas! Soms loop je als vrouw dan ook tegen bepaalde dingen. Het wordt je helaas nog vaak moeilijk gemaakt. Ook kunnen vrouwen zichzelf soms nog iets te veel in de weg zitten. Een rijtje met goede tips kunnen we dan wel gebruiken, toch?

1. Weet dat jij het verdient!

Soms kunnen anderen om jou heen – of dat gemene stemmetje in je hoofd – ervoor zorgen dat je op zou willen geven. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op! Knoop jezelf dus goed in je oren dat je het wél verdient.

2. Laat niemand jou onderbreken

Jij weet heel goed waar je het over hebt. Zorg er dan ook voor dat niemand over jou heenloopt en laat je niet onderbreken. Maak altijd af wat je wil zeggen!

3. Wees niet te perfectionistisch

Je eigen perfectionisme kan een enorme valkuil zijn. Wees dus niet de perfectionistisch en go with the flow. Het hoeft niet altijd perfect 😉

4. Delegeren!

Je hoeft absoluut niet alles zelf te doen als succesvolle zakenvrouw. Sterker nog: een echte succesvolle zakenvrouw geeft werk uit aan handen en behaalt de succes door het te managen op de goede manier. Stop dus met té hard lopen.

5. Stop met het Tiara syndroom

Het Tiara syndroom is een welbekende valkuil. Het houdt in dat je op de achtergrond wacht tot iemand doorheeft wat jij in je mars hebt. Nergens voor nodig! Dat wachten kost je enkel kostbare tijd. Laat zien wat je kan en zet jezelf op de voorgrond.

6. Stel je soms kwetsbaar op

Je hoeft echt geen ijskoude zakenvrouw te zijn. We zijn nou eenmaal mens en de mens heeft emoties. Loopt het even niet zo lekker? Deel het! Die kwetsbare kant helpt jou verder ontwikkelen.

7. Nee is ook een antwoord

Een heel krachtig antwoord! Soms kan het niet zeggen van nee ervoor zorgen dat je in minder prettige situaties terecht komt. Wil je dus eigenlijk nee zeggen? Zeg dan ook gewoon nee.

8. Sommige dingen zijn je energie niet waard

Je kunt blijven vechten voor iets wat je wil, maar soms is het het gewoon niet waard. Het kost je veel energie en levert je weinig op.

9. Wees niet bang om je mening te geven

Het kan soms moeilijk zijn om je mening te geven. Vooral als je iets gewoon helemaal niks vindt. Toch moet je nooit bang zijn om je mening te geven, want ook jouw mening telt!

10. Weet dat je genoeg bent!

Zorg ervoor dat je jezelf goed genoeg vindt en dat je trots bent op je kunnen. Dan wordt het automatisch meteen een stuk beter op de werkvloer!

Lees ook: Nooit meer werken? Volg deze 6 stappen om dat te bereiken