Ja het bestaat echt. En wat is een mooier gebaar dan een beestje adopteren? Juist. Dit wil iedereen.

katteneiland FEM FEM

Swipe recht, swipe links

Tinder voor katten? Hoe werkt dat dan? Het heeft de heel toepasselijke naam van Catinder en het werkt eigenlijk precies hetzelfde als Tinder. Verschillende foto’s van de meest schattige katten verschijnen op je beeldscherm, en wanneer jij jouw droomkat hebt gevonden, swipe je naar links. Voordat je naar links gaat swipen, kun je op het profiel van de kat klikken waar je meer informatie vindt, zoals een eventuele bijnaam van de kat en of deze goed met kinderen is. En ook zoals je bij de gewone Tinder niet gelijk een relatie hebt wanneer je iemand hebt geliked, staat jouw droomkat bij Catinder ook niet gelijk voor de deur wanneer jij deze naar links hebt geswiped. Je gaat eerst met de kat op ‘date’, om deze beter te leren kennen. Pas wanneer het van beide kanten lijkt te klikken, zal een adoptie in werking worden gezet.

catinder-tinder-katten-femfem

Alleen knappe katten?

Tinder wordt soms ook wel gezien als vleeskeuring. Wanneer je er nu eenmaal niet als een supermodel uitziet, zijn jouw kansen minder gunstig omdat mensen bij Tinder toch echt eerst naar het uiterlijk kijken. Zal het dan nu ook zo zijn dat alleen de schattige katten met de mooiste vachten een baasje zullen vinden? Hier is oprichter Eric Kross niet zo bang voor. Door Catinder wordt de grens verlaagd om een kat uit te zoeken en wordt dit voor iedereen heel toegankelijk, waardoor meer katten een kans zullen krijgen om een geschikt baasje te vinden. De app heet Catopia en ook al ga je geen kat kopen, door het kijken naar kattenplaatjes zul je je uren kunnen vermaken.

Op dit moment is de App niet meer verkrijgbaar in de Apple Store, maar we hopen dat het snel weer wordt toegevoegd aan het assortiment!

Date je toch liever met een man? Deze ideeën zullen hem gegarandeerd verrassen.