We willen natuurlijk allemaal gladde, zachte, stralende benen. En alhoewel we nog steeds killerlegs hebben, kunnen dingen als cellulite, spataderen of rode bultjes ons toch onzeker laten voelen. Bijna iedereen heeft er wel last van, maar we voelen ons niet op ons gemak als mensen dit daadwerkelijk zien. Gelukkig zijn er manieren om er vanaf te komen.

cellulite-tips-femfem

Voorkomen is beter dan genezen

Ook wel een sinaasappelhuidje genoemd. Het ontstaat door onderhuids opgehoopt bindweefsel en vet. Echter denken veel mensen dat dit te maken heeft met overgewicht, maar dit hoeft niet zo te zijn. Iedereen, met wat voor gewicht of vetpercentage, kan hier last van krijgen. Nu kun je al proberen om cellulite te voorkomen, door goed op je voeding te letten, je vetinname en meer te bewegen, maar uiteindelijk heb je geen controle over of je het krijgt of niet. Dit kan namelijk ook genetisch bepaald zijn, bovendien krijgt ongeveer 90 procent van de vrouwen hiermee te maken. Mocht je hier nu al last van hebben, dan zijn er verschillende manieren om van je cellulite af te komen.

Een aangepast dieet

Een anti-cellulite dieet kan er voor zorgen dat je sinaasappelhuidje minder wordt. Dit dieet houdt in dat je zo min mogelijk verzadigde vetten, transvetten en suikers binnenkrijgt. Producten die tot dit dieet behoren zijn onder andere noten, zaden en pitten, groenten en fruit, volkorenproducten, zilvervliesrijst en vis. Deze producten bevatten onverzadigde vetten, eiwitten en vezels. Bovendien kan het drinken van veel water er ook voor zorgen dat je cellulite voorkomt of ‘geneest’. Het drinken van voldoende water zorgt er namelijk voor dat je doorbloeding goed is en dat je lichaam wordt ontgift. Doordat je doorbloeding optimaal is, wordt de kans dus kleiner dat er een ophoping van onderhuids bindweefsel en vet ontstaat (cellulite).

Smeren tegen cellulite

Er bestaan verschillende crèmes die cellulite zouden tegengaan. Dat deze crèmes ervoor zorgen dat je cellulite volledig verdwijnt, is waarschijnlijk niet het geval, maar ze kunnen zeker helpen om het te verminderen. Vetcellen verdwijnen namelijk niet, ze kunnen slechts kleiner worden.

Scrubben tegen cellulite

Scrubben kan ervoor zorgen dat je doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor de kans op vetophoping kleiner wordt en dus ook de kans op cellulite. Ook bij deze methode zal de cellulite niet volledig verdwijnen. De enige manier om dit volledig te verwijderen is via liposuctie. Heb je er nog niet zo veel last van? Probeer dan zeker om een toename te voorkomen door veel te bewegen en goed op je voeding te letten.

Masseren tegen cellulite

Kijk je vriend eens lief aan, want nu heb je een goede reden om een massage te krijgen. Massages helpen namelijk goed tegen cellulite. Alhoewel een ‘normale’ massage misschien niet direct werkt tegen cellulite, kunnen alle kleine beetjes helpen natuurlijk. Maar voor beter resultaat heb je speciale massagecups nodig. Er zijn verschillende modellen, voor verschillende huiden. Zachte cups zijn geschikt voor een gevoelige, wat oudere huid en hardere cups zijn juist geschikter voor de wat jonge huid. Ook de grootte kan verschillen. Grote cups kun je gebruiken voor je benen en buik, terwijl kleine cups geschikt zijn voor je kuiten en armen. Ook heb je verschillende massage apparaten die kunnen helpen je doorbloeding te verbeteren, waardoor de kans op cellulite dus ook verminderd.

En als je na al deze tips kun genieten van een heerlijk zacht huidje, mag je jezelf best een nieuw lingeriesetje cadeau doen, want die benen mogen gezien worden!

Dit zijn de beste anti cellulite producten: