De feestdagen komen eraan. Dat betekent vooral veel zoetigheid, want de feestdagsnacks zijn eigenlijk allemaal vooral van chocola, suiker of iets anders zoets. Dit is onwijs jammer voor de liefhebbers van hartig onder ons. Zij kunnen zich niet ongestoord vol eten met pepernoten, chocoladeletters en oliebollen. Ze worden er nou eenmaal minder gelukkig van. Charcutetie chalets bieden de oplossing.

Hartig versus zoet

Hier lijkt dus nu een top oplossing voor te zijn bedacht. De liefhebbers van hartig onder ons hoeven niet per se die saaie borrelplank in elkaar te flansen. Ze kunnen namelijk voortaan ook helemaal in stijl genieten van heerlijke snacks tijdens de feestdagen. En nee, we hebben het niet over een vage variatie op de zoete snacks die al bestaan. Geen worstletters in plaats van chocoladeletters óf hartige oliebol met chipskruiden in plaats van oliebollen met poedersuiker. Aan de klassiekers mogen we natuurlijk niets veranderen!

Charcutetie chalets

De zoetekauwen onder de lezers kunnen vanaf nu beter wegklikken, want dit is voor jullie onbekend terrein. Waarschijnlijk worden jullie hier toch niet gelukkig van. We zijn allemaal wel bekend met de typische peperkoekhuisjes. Gemaakt van koek, glazuur, snoep en noem maar op. Die zoete ingrediënten kun je vergeten bij het nieuwe type peperkoekhuisje: de Charcutetie chalets. Daar gebruiken we namelijk heel ander type ingrediënten voor, maar het idee blijft hetzelfde.

Charcutetie chalets
Pinterest

Een huisje dus. En dan van de lekkerste hartige snacks die jij maar kunt bedenken. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op. Gebruik bijvoorbeeld een basis van crackers of soepstengels. Bedek het huisje met een goede laag kruidenkaas of iets anders wat plakt en je kunt aan de slag. Plak er dan noten of chips op. Het dak beleg je met stukjes worst en de schutting bouw je netjes op met blokjes kaas. In de tuin van het huisje plant je bomen van broccoli en leg je een prachtig paadje van komkommer. Begint je hartje al sneller te kloppen?

Dit waren zomaar een paar ideeën voor jou Charcutetie chalet. Je kunt nu zelf aan de slag om jouw ideale feestdagsnack te bouwen!