Houd jij ook zo van KitKat? En kun jij zelfs nog wakker gemaakt worden voor een goede cheesecake? Dan is dit recept voor jou gemaakt: een cheesecake met KitKat en framboos. Ja je hoort het goed! En met dit snelle recept, maak jij binnen now time deze lekkere taart zelf.  Om je vingers bij af te likken toch? Let’s go!

Ingrediënten

  • 8 keer de 4-finger KITKAT chocoladereep (tip: kies voor de Salted Caramel KitKat voor een extra smaaksensatie)
  • 180 gram witte chocolade
  • 300 gram kwark
  • 4 eieren
  • 50 gram bloem
  • 20 gram suiker
  • 200 gram frambozen

Zo maak je hem

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Pak een springvorm en bekleed de gehele springvorm met bakpapier. Als het bakpapier niet blijft plakken, kun je hem eerst invetten voordat je het bakpapier erin doet.

Stap 3: Verdeel de KITKAT-repen over de bodem van de springvorm. Doe dan de springvorm met de KITKAT-bodem voor een minuut in de voorverwarmde oven. Als je dit gedaan hebt, haal je de springvorm uit de oven en plaats je hem voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 4: Smelt de witte chocolade langzaam au bain-marie. Let op: witte chocolade mag niet te heet worden, want dan kan het verbranden en kun je klontjes krijgen. Heb dus geduld bij het smelten van de chocolade en blijf goed roeren in je kom.

Stap 5: Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Als het stijf is doe je het in een kom samen met de eierdooiers, suiker, de gesmolten witte chocolade, kwark en de bloem. Mix het tot een glad mengsel en voeg als laatste de frambozen toe.

Stap 6: Giet de mix van ingrediënten boven op de KITKAT-bodem in de springvorm. Doe dit samen in de oven voor 35 minuten op 160°C.

Stap 7: Plaats de taart vanuit de oven, nog 2 uur in de koelkast. Als finishing touch voeg je nog een paar frambozen toe op de taart en de taart is klaar om op te eten! Bakkers klaar? Smullen maar!

Hou je meer van Snickers? Dan is deze taart voor jou gemaakt.