De zomer is wat ons betreft hét moment om nieuwe kapsels uit te proberen. Moet jij binnenkort naar de kapper en twijfel je wat je nu weer met je haar zou willen? Dan is de nieuwste trend op het gebied van kapsels misschien een uitkomst voor jou. De zogenoemde chin bangs nemen het internet over – en wij zijn fan.

chin bangs
Bron: Pinterest

Nieuwe variant op de curtain bangs

Je kunt tegenwoordig alle kanten op: micro bangs, birkin bangs en natuurlijk de welbekende curtain bangs. Er voegt zich nu een nieuwe variant toe aan dit rijtje: de chin bangs. De chin bangs zijn eigenlijk een meer subtiele variant van de curtain bangs, maar dat maakt ze er niet minder mooi op. Sterker nog: deze trend gaat compleet viral en veel mensen zijn fan.

Het is nogal een stap om je lokken af te knippen. We kunnen ons dan ook meteen voorstellen dat curtain bangs voor veel mensen eigenlijk een stapje te ver zijn, want wat nou als het je niet bevalt? Uiteindelijk groeit het weer aan, maar dit duurt wel een tijdje. De chin bangs zouden een oplossing kunnen zijn voor de mensen die curtain bangs te heftig vinden.

Chin bangs

De naam zegt het eigenlijk al. De zogenoemde chin bangs worden ter hoogte van je kin geknipt en zorgen voor meer diepte in je gezicht én het accentueert je kaaklijn. De bangs worden in meerdere lagen geknipt en je kunt het zo laten knippen dat het past bij de vorm van je gezicht. Samen met je kapper kun je op onderzoek uitgaan wat het beste werkt voor jouw haar en gezicht.