Raak je een beetje uitgekeken op jou favoriete snack, hoe lekker die ook is? Wij hebben een nieuwe favoriete snack voor jou en je kunt hem helemaal zelf maken. Heel veel chocolade, erg makkelijk en je hebt maar een paar ingrediënten nodig! Deze choc-chip-cornflakes zijn heerlijk.

choc-chip-cornflakes snack femfem

Wat heb je nodig?

  • 100 gram cornflakes
  • 20 gram boter
  • 150 gram chocolade
  • 160 gram Nutella
  • Zakje vanille suiker

Zo maak je het

Allereerst pak je een bakje of een glas die tegen warm water kan, waar je de chocolade later in kan smelten. Stop vervolgens 160 gram Nutella in dit glas, een zakje vanille suiker en daarna de 150 gram chocolade. Welke chocolade dit is mag je geheel zelf bepalen, het is maar net wat jij het lekkerste vindt. Tot slot voeg je hier nog 20 gram boter aan toe en dan is het tijd om dit au bain marie te verwarmen. Blijf ondertussen goed roeren, zodat het een egaal geheel chocolade wordt. Als de chocolade helemaal gesmolten is kun je het bij de 100 gram cornflakes in een bakje doen. Roer dit goed door zodat het een geheel wordt.

Als alles mooi met elkaar vermengd is, wordt het tijd om de choc-chip-cornflakes te maken. Met een eetlepel kun je de choc-chip-cornflakes maken, deze leg je vervolgens op een bakpapier en wanneer je mengsel op is kun je deze lekkernij in de vriezer leggen. 20 minuutjes wachten en jouw lievelings snack is klaar!

Lees ook:

Gezond alternatief: Red velvet brownies

Zijn ontbijtgranen eigenlijk wel zo gezond?