Inmiddels hoort het openen van een adventskalender helemaal bij de decembermaand. Zonder is het simpelweg niet compleet! Gelukkig zijn de opties eindeloos tegenwoordig, maar vroeger deden we het gewoon alleen met de chocolaatjes uit de adventskalender. Nu blijkt dat we dat al die tijd verkeerd hebben gedaan. Het tijdstip waarop je de chocolaatjes eet, is namelijk belangrijker dan je denkt.

adventskalender chocolade verkeerd

Adventskalenders

Er zijn dus tegenwoordig meer dan genoeg opties als het gaat op adventskalenders. Je ziet door de bomen het bos niet meer als je op zoek bent naar een kalender om de decembermaand een beetje op te fleuren. Het duurt immers nog wel effe voordat het kerst is en met zo’n kalender kom je de maand wel door. Of je nu gaat voor skincare, sieraden of pikante speeltjes voor in bed, we hebben alle opties al voorbij zien komen. Het wordt zelfs zó veel dat het lastig wordt om de leukste eruit te pikken.

Chocolade uit Adventskalender

Maarre, leuk en aardig allemaal die adventskalenders met hebbedingetjes erin. Ze zijn bij lange na niet zo leuk als de adventskalenders waar het ooit mee begon. Vroeger kenden we namelijk maar één soort adventskalender en die was gevuld met van die heerlijke chocolaatjes. We keken dan de hele dag uit naar het moment dat we ’s avonds het vakje konden openen om zo’n lekker chocolaatje op te eten. Stiekem blijft de adventskalender met chocolade dan ook altijd onze favoriet.

@kitschytchotchkes Opening days 1 & 2 of my chocolate advent calendar because you cannot stop me #adventcalendar #adventcalendarunboxing #tonyschocolonely ♬ Jazz that Christmas masterpiece 3 – Single Origin Music

Verkeerd moment

Toch blijkt nu dat we het al die jaren helemaal verkeerd hebben gedaan met de chocolade uit de adventskalender. We hebben de vakjes uit de kalender namelijk al die jaren op het verkeerde moment opengemaakt. Enne, daardoor hebben we de chocolaatjes ook op het verkeerde moment opgegeten. Of nou ja, als je dit vaak in de avond deed dan. Anders heb jij het misschien wel goed gedaan!

Veel mensen mochten vroeger namelijk vlak voor het slapengaan het vakje open maken en het chocolaatje opeten. Maarre, eigenlijk blijkt het nu veel beter te zijn om je chocolaatje al eerder op de dag op te eten. Dat komt namelijk doordat chocola een hoop goede voedingsstoffen bevat die jou gedurende de dag kunnen helpen. Het kan je namelijk een enorme boost geven om de dag energiek door te komen. Daarnaast bevat chocolade ook nog eens veel antioxidanten – zelfs meer dan groene thee! Hierdoor kan het je lichaam gedurende de dag beschermen tegen oxidanten die bijvoorbeeld in sigarettenrook of alcohol zitten.

Had je nog geen adventskalender met chocolaatjes in huis gehaald? Dan is het tijd om die nog even snel te scoren, want de decembermaand staat officieel voor de deur!