Het was al duidelijk dat je van chocolade gelukkiger wordt, maar we hebben nu nogmaals goed nieuws voor alle chocoladeverslaafden onder ons! Want chocola blijkt wel degelijk goed te zijn voor onze gezondheid (yay). Dit is uit een onderzoek gekomen van MailOnline.

Schermafbeelding 2018-11-13 om 11.54.32

A chocolate a day keeps the doctor away

De onderzoekers van Erlangen in Nürnberg en de Auburn University in Alabama zijn erachter gekomen dat bepaalde stoffen in chocola, koffie en thee een nóg positiever effect hebben als je daarnaast zinksupplementen neemt. De activering van zinkpolyfenol beschermt tegen aan gas dat als afvalproduct in cellen wordt geproduceerd. Dit gas kan iemands DNA beschadigen en van dit soort beschadigingen wordt gedacht het een sleutelrol speelt bij het verouderingsproces. De combinatie draait het stress-level terug, wat gelinkt wordt aan verschillende ziektes.

Polyfenolen in chocola zijn gezonde antioxidanten. Wetenschappers combineerden deze polyfenolen met zink, want zink staat erom bekend dat het je lichaam helpt om bijvoorbeeld eerder van de griep af te komen. Deze combinatie bleek in staat om je lichaam tegen vrije radicalen te beschermen. Volgens de onderzoekers is de kans dan ook groot dat zink in de toekomst altijd wordt toegevoegd aan chocolade, koffie en thee. Een reep per dag is misschien iets te veel van het goede, twee keer in de week een kleine portie will do the job!

Lees ook: 15 soorten chocolade die gemakkelijk thuis te maken zijn