Chocolade en taarten zijn twee heerlijke dingen, het liefst combineren we deze twee en trakteren we ons zelf hiermee. Wanneer we een tegenvaller hebben, een slechte dag op het werk of juist een goeie dag, of omdat we iets te vieren hebben. De meeste chocoladetaarten zitten echter vol met geraffineerde suikers en verzadigde vetten: hetgeen de taart zo lekker maakt waardoor we er alleen maar meer van willen eten. Natuurlijk mogen we onszelf af en toe iets lekkers gunnen, maar dit kan ook gezonder! Bij deze heerlijke chocoladetaart kun jij je vingers aflikken: de taart is heel laag in suikers en tevens glutenvrij. Daarmee is de taart dus ook geschikt voor iedereen die te maken heeft met een glutenallergie.

chocoladetaart-nootjes-femfem

Recept

Deze chocoladetaart is watertandend lekker, gezond en binnen mum van tijd klaar! Deze chocoladetaart is naar een recept van The Spunky Cocunut. Hoe je deze heerlijke taart maakt? Zo:

Ingrediënten:

Voor de korst:
– 1 cup (100 gram) walnoten
– 1/4 cup (ongeveer 4) Medjool dadels
– 1 theelepel kaneel
– snufje zout

Voor de vulling:

– 1 cup kokosroom
– 1/2 cup (ongeveer 8) Medjool dadels
– 85 gram pure chocolade, gesmolten
– 1/4 cup kokosolie, gesmolten
– 2 theelepels vanille extract

tumblr_inline_mtxjhdEuJB1qdei8m

Bereiding:

  1. Hak alle ingrediënten voor de korst in een keukenmachine tot ze fijngemalen zijn.
  2. Doe de korst mix in een bakvorm, verspreid het over de bodem en een stukje tegen de rand en druk het overal goed aan. Ik gebruik een bakblik van 19 cm doorsnee, dus dat is kleiner dan een ‘gewoon’ bakblik. Op de eerste foto hierboven is zelfs een nog kleiner bakblik gebruikt, ong. 12 cm doorsnee. Dan is het recept genoeg om twee van die kleine bakblikjes te vullen.
  3. Spoel de bak van de keukenmachine af.
  4. Smelt de kokosolie, kokosroom en chocolade op een laag vuur of au bain marie.
  5. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en pureer tot alles goed gemengd en glad is (ongeveer een minuut).
  6. Giet de vulling over de korst in de bakvorm.
  7. Laat koelen in de ijskast zodat het hard kan worden.