Ja, dit zijn dus niet zomaar chocolate chip oliebollen, deze versie is met gezouten karamel! Hoe je ze maakt lees je hier.

Dit jaar zal Oud & Nieuw er iets anders aantoe gaan dan dat we zijn gewend. Geen grote feestjes maar wél een lading aan oliebollen natuurlijk. En nu we toch alle tijd van de wereld hebben, maken we die helemaal zelf. Dit is het recept voor chocolate chip oliebollen met gezouten karamel.

chocolate oliebollen
Bron: Culy.nl

Recept voor chocolate chip oliebollen met gezouten karamel.

Geen rozijnen dus, maar chocolate chips! Voor dit recept volg je eigenlijk een ‘gewoon’ oliebollen recept, maar dan vervang je de krenten door chocolate chips. Wit, melk of puur. Naderhand dompel je de bollen in de gezouten karamel. Deze kun je kopen bij STACH en Dille & Kamille, of je maakt hem gewoon zelf!

Voor 20 chocolate chip oliebollen heb je nodig:

  • 500 ml lauw halfvolle melk
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist à 7 gram
  • 4 eetlepels lichtbruine basterd suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 fles zonnebloemolie
  • chocolate chips
  • gezouten karamel

Dit ga je doen:

Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even staan. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe. Giet langzaam de melk met gist erbij en klop met een mixer (met deeghaken) tot een plakkerig beslag. Mix het ei erbij en schep de chocolate chips erdoor. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 60 minuten rijzen.

Verhit de olie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (tegen het plakken) een bol beslag in het vet. Keer regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de bollen goudbruin en gaar van binnen. Laat uitlekken op keukenpapier en dip in de gezouten karamel. Happy new year!

Lees ook: Oliedel recept; combi tussen oliebol en frikandel