Complimenten zijn leuk om te krijgen, laten we dat voorop stellen. Ze zijn eigenlijk ook altijd aardig bedoelt. Toch kunnen sommige complimenten in het verkeerde keelgat schieten. Weet jij dan welke ik bedoel? De volgende complimenten komen met goede bedoelingen, maar worden wellicht wel eens anders opgevat.

Laten we nog even voorop stellen dat het geven en krijgen van complimenten gewoon heel leuk is. Wanneer je oprecht iemand lekker vindt ruiken, of je vindt die trui zo leuk; waarom zou je dat de ander dan niet vertellen? Het kan ook zo zijn dat mensen denken dat je wilt slijmen of dat je iets hebt goed te maken. Als het op mannen aankomt, kun je er het beste altijd vanuit gaan dat ze zeggen wat ze denken. Ze bedoelen het heus niet verkeerd.

complimenten

Wat zie je er anders uit vandaag

Ai, verkeerde woord keuze. Anders? Wat bedoel je dan met anders, leg dat eens uit? Hij bedoelt natuurlijk te zeggen dat er iets anders is aan jouw verschijning. Dat hij het in de smaak vindt vallen, laat hij achterwegen. Dit wil niet zeggen dat hij met ‘anders’, ‘minder goed’ bedoelt.

Ik kan zo lekker mezelf zijn bij je

Ik hoor je al denken: is het moment daar? Hij denkt dat hij geen moeite meer hoeft te doen, hij kan helemaal zichzelf bij me zijn. Natuurlijk bedoelt hij dit super positief. Niet dat je hem dat gevoel hebt gegeven, maar hij kan nu echt 100% zichzelf bij jou zijn. Aan het begin van jullie relatie was het misschien ooit nog ergens onwennig. Nee, dit wil helemaal niet zeggen dat hij denkt dat hij zijn best niet meer hoeft te doen.

‘Hee, daar ben je weer’

Daar ben ik weer?! Weer? Natuurlijk bedoelt hij hiermee dat hij het heel fijn vindt om je weer te zien. Het klinkt misschien heel suf, maar eigenlijk is het heel natuurlijk om te zeggen. En een goed teken, want ‘weer’ kan ook slaan op het feit dat jullie elkaar gewoon vaak zien.

Wat maakt het uit, ze zijn beide leuk

Je bent je klaar aan het maken voor een avondje uit en hebt nog geen keuze kunnen maken over je outfit. Je schakelt de hulp in van je vriend/geliefde. Dan krijg je de volgende opmerking ‘Wat maakt het uit, ze zijn beide leuk’. Ten eerste denk je waarschijnlijk, ‘Het maakt niet uit’? Natuurlijk maakt het wel uit, jullie gaan ten slotte samen een avondje uit. Ten tweede kunnen ze niet beide even leuk zijn. Hij bedoelt natuurlijk te zeggen dat je beeldschoon bent en die jurk hier niets aan gaat veranderen.

Je doet me denken aan iemand anders

Jij denkt misschien: aan wie dan? Aan je ex misschien? Alhoewel hij hiermee probeert te zeggen dat je iets positiefs hebt, komt dat niet zo over. Het is ergste is natuurlijk om met een van zijn exen vergeleken te worden..

Hoe kan het eigenlijk dat je nog single bent

Deze komt binnen. Ben je dan niet goed genoeg voor een relatie? Natuurlijk wil hij hiermee zeggen dat hij in zijn handjes wil klappen voor het gegeven dat jij nog single bent. Je maakt dus een grote kans, hij ziet zichzelf als potentieel om hier verandering in te brengen.

Ben je er dan eindelijk achter gekomen dat hij het allemaal wel goed bedoelt en gaan jullie er helemaal voor? Lees dan wel eerst even dit artikel: 30 koosnaampjes en waarom ze echt niet kunnen.