Het is helaas herkenbaar voor (bijna) iedereen: je zit net heerlijk te werken en plotseling lukt het niet meer. Je concentratie is ver te zoeken terwijl het net zo lekker ging. Alles leidt je af. Wat nu? Geen paniek, met deze tips heb jij binnen een mum van tijd weer je concentratie terug.

concentratie-femfem

Geen telefoon

Leg je telefoon weg als je aan het werk bent. We weten hoe verleidelijk het is om je telefoon erbij te pakken en even snel door je Instagram feed te scrollen, maar doe dit niet. Je raakt je concentratie namelijk super snel kwijt wanneer jij je social media checkt.

Pauzes

Het is goed om af en toe een pauze in te lassen. Je het is voor niemand mogelijk om aan een stuk door te werken! Elk uur een kleine pauze van een paar minuten doet een mens goed. Ben je daarna weer opgeladen om weer te knallen.

Werkomgeving

Het is belangrijk om in een fijne omgeving te werken. Je kunt kiezen om thuis aan de slag te gaan, maar het is natuurlijk ook mogelijk om buiten de deur te werken. Bijvoorbeeld op een flexwerkplek of in de bibliotheek. Zorg wel dat je in opgeruimde omgeving werkt, dat werkt een stuk prettiger zonder dat je afgeleid raakt.

De juiste playlist

Het is natuurlijk per persoon verschillend, maar kies een playlist waar jij goed op kunt werken. Ga voor klassieke muziek of een speciale lijst voor concentratie. Op internet is genoeg te vinden.

Planning

Maak een handige to-do list voor jezelf. Schrijf daar per dag op wat je wilt doen en markeer belangrijke deadlines. Zo weet jij precies wat je moet doen per dag.

Belonen

Na het harde werken is het ook tijd om jezelf te verwennen! Beloon jezelf daarom met een kop koffie, een lekkere snack of iets anders waar je heel blij en gelukkig van wordt. Dat heb je wel verdiend.

Welke tips gebruik jij altijd?

Lees ook:

Ben jij verslaafd aan koffie? Dan herken jij deze dingen sowieso