Een gat midden in een meer in Portugal. Het is een heel vreemd en mysterieus gezicht. Het gat lijkt te leiden naar een geheel andere dimensie. Naast het feit dat dit er ontzettend indrukwekkend uitziet, is er ook een verklaring voor.

Covão-dos-conchos-portugal-femfem

Een natuurlijk kunstwerk

Wanneer je Covão dos Conchos voor de eerste keer ziet, lijkt het een natuurlijk kunstwerk. Aan de rand van het stuwmeer Covão dos Conchos bevindt zich een gat. Een soort waterval dat lijkt te leiden naar een andere wereld. Maar, dit bizarre gat lijkt een redelijk normaal fenomeen te zijn en is dus ook niet natuurlijk ontstaan.

Waterkrachtcentrale

In Serra da Estrela, een gebergte in het midden van Portugal, bevindt zich het stuwmeer Covão dos Conchos. Dit meer maakt deel uit van de waterkrachtcentrale in Sabugeiro. In 1955 is hier een tunnel gebouwd, wat het water van de Ribeira das Naves naar het meer Lagoa Comprida leidt. Deze 1519 meter lange tunnel lijkt haast een opening naar het centrum van de aarde, maar we moeten je helaas uit die droom halen. Het is het begin van deze tunnel. Een iets minder spectaculair verhaal, maar een spectaculair gezicht is het zeker.

Niets nieuws

Het gat bestaat al 60 jaar, maar door de komst van de drones, die deze plek spectaculair in beeld konden brengen, is dit gat onder de aandacht gekomen. Een prachtige wandeling van het Lagoa Comprida naar het Covão dos Conchos van ongeveer 10 kilometer leidt je langs dit prachtige gat. Dus ben je in de buurt, dan is deze mooie wandeling van ongeveer 2,5 uur zeker de moeite waard.

Houd je van sensatie en spektakel? Kijk dan ook eens naar deze hangende, glazen cabines waarin je kunt overnachten.