Of je nu net met iemand aan het daten bent of diep in een relatie zit, het plannen van een creatieve date night kan je al een paniekaanval geven. Er gaat niets boven het ontdekken van een nieuw restaurant of het koken van een nieuw recept, maar als jullie je typische date-avond activiteitenlijst willen veranderen, hebben wij wat creatieve ideetjes voor je.

Date ideeën date night koudere dagen
Bron: Pinterest

1. Bowlen

Origineel is het niet, maar we hebben nooit gezegd dat deze activiteiten origineel zullen zijn. Een avondje bowlen is super leuk én extraatje: je zult absoluut geen last hebben van de kou. Begin een serieuze competitie met je lover en laat je beste gooi-skills zien. Neem er een lekker drankje bij en wat snacks en je bent helemaal voorzien.

2. Winterstrippoker

Dit is uiteraard iets wat je met je partner doet en niet met een eerste date, maar uiteindelijk moet je het helemaal zelf weten. Van strippoker heb je vast al een keertje gehoord, maar dit heeft een kleine twist: wij leggen je uit hoe het spel gaat. Extraatje: het leuke is dat er nooit verliezers zijn.

  • Trek zoveel mogelijk lagen kleding over elkaar aan. Denk aan een winterjas, handschoenen en zelfs een muts.
  • Speel poker (of een kaartspelletje wat je beter kent). De verliezer moet een kledingstuk uittrekken.
  • Verlies je, doe dat dan met eer. Trek je kledingstuk zo spannend mogelijk uit, dat is leuk voor de ander.
  • Ga net zolang door totdat jullie allebei naakt zijn (of tot jullie elkaar willen).

3. Slechte (kerst)film-marathon

Het is weer bijna de tijd van het jaar om alle barslechte klassiekers van stof te ontdoen. Kerstfilms of normale films, het is geweldig om de slechtste films achter elkaar te zien. En om de avond toch leuk te maken zorg je voor lekkere warme dekens, wat kaarsen hier en daar, chocolademelk, popcorn en heel veel alcohol (let op hoe leuk die films ineens worden).

4. Thuis-spa

Er is geen beter moment om een wellness te bezoeken, dan wanneer het buiten koud en kil is. Maar deze keer doe je het lekker thuis, scheelt je ook nog is geld. Deze date is misschien ook eerder voor stelletjes, maar het kan ook een goede manier zijn om jezelf kwetsbaar op te stellen naar je date toe. Verwarm samen in bad, om de temperaturen tussen jullie ook nog te laten stijgen.

5. Winter Efteling

Vanaf 15 november kunnen we weer naar de Winter Efteling, en we kunnen je garanderen dat het een romantisch en betoverend uitje wordt. Attracties en het Sprookjesbos worden na zonsondergang prachtig verlicht, waardoor het alleen maar magischer en magischer wordt. Koud? Handschoenen en een sjaal om en jullie zijn helemaal oké!

6. Schaatsen op het Museumplein

You either love it or you hate it: schaatsen. Maar schaatsen op het Museumplein, met je lover, tussen allemaal sfeerlichtjes… Dat is effe andere koek. Vanaf 12 november kunnen we van deze tijdelijke activiteit genieten. Wees er dus snel bij, huur of neem zelf je schaatsen mee en schaats er op los?

7. Auto-date (met een happy ending)

Je moet natuurlijk niet teveel plezierritjes maken. Kost je veel geld en het moge duidelijk zijn dat het milieu ook niet blij is met je. Maar we moeten eerlijk zijn dat het wel heel erg leuk is. Je wil niet naar buiten, dus stap je in de auto om de verwarming (inclusief stoelverwarming) aan te zetten en te genieten van de tropische temperaturen. Rij lang de McDrive en eindig de avond met een happy ending op de achterbank, ergens in the middle of nowhere. 

8. De rooftop date

Een date op het dak van een gebouw (of je eigen huis) is eigenlijk altijd een goed idee. Een uitzicht dat zo ver rijkt als je kan kijken, brengt jullie ongetwijfeld in een romantische sfeer. Weet je een verborgen plek? Fijn, en anders lekker vanuit je raam naar het dak klimmen. Ook nog is spannend! Trek dikke kleren aan en verwarm elkaar onder het genot van de sterrenhemel.

9. Ijskarten

Oké, deze date is alleen van toepassing voor de tortelduifjes die in de buurt van Breda wonen of toevallig in de buurt zijn. Is je lover een Formule 1-fan? Dan kan jij je date dol, maar dan ook echt dolblij maken met ijskarten. Rij als een speer op het ijscircuit en haal je date in. Ook weer lekker competitief.

10. Kroegentocht

Het is weekend, en jullie willen wat doen. Begrijpelijk, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je met kou en regen nergens zin in hebt. Wat als we jullie vertellen om een kroegentocht te overwegen. Van kroeg naar kroeg rennen omdat jullie anders zeiknat worden of omdat het gewoon veel te koud is, en met z’n tweeën lekker all out gaan. Dat klinkt als muziek in de oren of niet?