Er is één trend die ons op TikTok en Instagram om de oren vliegt: de clean girl look. Deze look is een nieuwe soort aesthetic die allesbehalve ingewikkeld is. Denk aan witte, neutrale en denim kleurige outfits, gecombineerd met een natural make-uplook.

clean girl look
Bron: Pinterest

Clean girl look

Geen idee wat de clean girl look precies inhoudt? Deze look is razend populair op TikTok vanwege het gemak. Je hebt namelijk niet veel items nodig om deze look te creëeren. Van beauty-items tot de juiste items die niet in je garderobe mogen ontbreken: wij vertellen je hoe je deze look in elkaar flanst.

Witte items

Om te beginnen heb je voor deze look de juiste witte basics nodig. Items die niet in je garderobe mogen ontbreken zijn een goed wit t-shirt, een linnen witte blouse en een witte denim. Hierbij raden we aan om te investeren in goede stoffen. Je gaat deze items op heel veel verschillende manieren combineren, dus zorg ervoor dat je geen items shopt die na een keer wassen al gekrompen of versleten zijn.

Sleek bun

Een sleek bun is de manier om je look net iets meer fashionable te maken. Door je haren strak naar achter te kammen, vast te zetten met gel en vervolgens in een knotje draait, creëer je dit kapsel in een handomdraai. Deze look is heel makkelijk te maken wanneer je je haren eigenlijk zou moeten wassen. Zo kun je het lekker nog een dagje uitstellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOSEFINE H. J (@josefinehj)

Perfecte denim

Een goede denim is een must om de clean girl look te creëren. Een fijne jeans combineer je met een wit t-shirt, linnen blouse of andere basic top. Met een paar hakken eronder ben je dressed genoeg om naar een feestje te gaan. Combineer je de look met slippers of loafers? Dan is een casual lookje al gauw gemaakt.

Healthy glow

Niet alleen je garderobe is onderdeel van de clean girl look, ook je make-up mag hierop aangepast worden. De clean girl aesthetic is te herkennen aan omhoog geborstelde wenkbrauwen, een glowy skin en minimale oogmake-up. Let op: de juiste skincare producten kunnen hier een grote rol in spelen.