Heb jij zin in een lekker toetje waar je ultiem van kan genieten? Veel toetjes zitten vol met geraffineerde suikers en verzadigde vetten. Zo krijg je zonder dat je er erg in hebt een gigantische suiker bom naar binnen in een vrij korte tijd. Dat is natuurlijk niet erg voor een keertje. Wanneer je echter structureel van deze ongezonde toetjes gaat eten, kan dat wel gewichtstoename tot gevolg geven. Daarom is het goed om eens af te wisselen. Vervang de koolhydraten eens door wat meer eiwitten of vetten!

Van deze crème brûlée krijg jeje achteraf geen gigantisch schuldgevoel: de suiker en bastard suiker zijn bijna volledig vervangen door slagroom, mascarpone, eidooiers en zoetstof, waardoor dit lekkere toetje een stukje gezonder is.  Ideaal geschikt als toetje of als guilty pleasure moment tijdens je werk.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 kardemompeul
  • 50 gram mascarpone
  • 50 gram slagroom
  • 1 eidooier
  • 2 tl zoetstof
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl kristalsuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Druk de kardemompeul plat. Meng vervolgens, met behulp van een mixer, de mascarpone met de kardemompeul, de slagroom en de eidooier in een kom. Mix totdat er een gladde en fijne massa ontstaat. Breng het beslag op smaak met zoetstof en vanille extract. Giet de crème brûlée in een klein ovenschaaltje. Bak de crème brûlée in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Haal de crème brûlée uit de oven en laat deze afkoelen in de koelkast (minimaal 2 uur). Strooi er vervolgens wat kristalsuiker overheen en laat de suiker onder een hete gril carameliseren.

Creme-Brulee-femfem

Nog meer zoet? Hier vind je de lekkerste snacks met pindakaas.