In de lente van dit jaar komt er een extra puntje op onze bucketlist, namelijk een cruise maken met de “Symphony of the Seas”. In de lente komt dit nieuwe cruiseschip namelijk aan in Barcelona en vanaf dan kunnen we genieten van al het moois wat de Symphony ons te bieden heeft. Alles wat je nodig hebt en zelfs nog veel meer is aanwezig op dit cruiseschip. Kunnen we alvast een reisje vastleggen?

symphony of the Seas fem fem cruiseschip

Verblijven in een paradijs

Dat kamers op cruiseschepen saai en klein zijn, is al een tijdje niet meer zo. Er zijn vele moderne cruiseschepen die prachtige verblijven hebben voor hun gasten. Zo ook de Symphony of the Seas, er zijn veel verschillende gastenverblijven. Met onder andere een ‘over de top’ familiekamer, een Royal Loft Suite of kamers met zeezicht. Ieder kamer is anders en iedere kamer heeft een prachtig uitzicht.

family-suite-870x500 RCI_OA_RoyalLoft1740_1384_RT-1-870x500
Foto’s: royalcaribbean

Je hoeft je nooit te vervelen

Niet alleen de gastenverblijven zijn plekken om je ogen uit te kijken op het cruiseschip, ook de activiteiten zijn zeker van goede kwaliteit. Je kunt glow-in-the-dark lasergamen, genieten van de nieuwste entertainment zoals de musical “Hairspray”, verschillende unieke shows en nog veel meer. Je zit op zee, maar toch kun je genieten van zwembaden, glijbanen en heel veel waterpret. Er is namelijk een waterpark en er zijn drie verschillende ‘high-speed’ glijbanen en een gigantische ‘bowl’ glijbaan. Hoe oud we ook zijn, dit blijft stiekem altijd leuk. Ook zijn er twee verschillende surfsimulators, waarop je binnen kunt leren surfen. Dat is lang niet alles, er  is ook een klimmuur, je kunt er ziplinen, golven en er is een volledig uitgeruste spa.

Een culinair hoogstandje

Even snel een vette hap halen op het schip zit er zeker niet in. Je zit dan wel op zee, maar dat betekent niet dat je geen vers eten kunt krijgen. Je krijgt namelijk extreem verse vis en ander zeevruchten met echte smaak vanuit Nieuw England. Ook kun je genieten van snelle, verse en authentieke Mexicaanse gerechten. Geen vette hap, maar een overheerlijke snelle maaltijd. Na een heerlijk avondmaal nog genieten van een drankje? In de Royal Promenade bar kun je genieten van de lekkerste drankjes gemaakt door robots.

royal-promenade-1

Foto: royalcaribbean

Op reis naar…

De cruises van Symphony of the Seas starten in maart vanaf Barcelona. Je kunt zoals op vele andere cruiseschepen verschillende reizen maken met dit schip. Zo komen er in 2018 cruises naar de Bahamas en Bermunda, de Caribbean, vertrekken ze vanaf Engeland, varen ze naar Europa, de Mediterraanse zee en Ocean Voyages. Een vierdaagse cruise naar de Bahamas is er al vanaf €335,- per persoon. Als we geld genoeg hadden, zouden wij ze het liefst allemaal afgaan. Ach die bucketlist is lang.