Volgens statistieken uit de Verenigde Staten worden virtuele valuta, zoals cryptocurrencies, gebruiken criminele deze betaalmiddelen steeds vaker bij criminele organisaties. Denk hierbij aan drugs- en mensenhandel. Daarom is het vaak moeilijk om deze misdaden te voorkomen en op te sporen.

Minder gebruik van een bankrekening

Banken zijn zwaar gereguleerde entiteiten die gebonden zijn aan bepaalde normen, wetten en voorschriften. Om aan de anti-witwaswetgeving te voldoen, moeten banken grote transacties via wettelijke verklaringen goedkeuren en vereisen ze identificatiepapieren van klanten. Overheidsstraffen, zoals het bevriezen of in beslag nemen van rekeningen, kunnen elk moment worden opgelegd. Dit is één van de redenen waarom criminelen steeds minder gebruik maken van een bankrekening.

De werkelijke cijfers van crypto’s en crimineel geld

In films verplaatsen dieven en terroristen geld vaak in vuilniszakken of koffers en verstoppen ze het onder matrassen of vloeren.. In werkelijkheid is het verplaatsen van grote sommen geld op deze manier moeilijk en gevaarlijk, vooral bij internationale geldtransfers.Vanaf de komst van Bitcoin en andere crypto’s, blijkt dit een ouderwetse manier te zijn.

Eén van de interessantste onderdelen van het grotere cryptocurrency ecosysteem is DeFi, dat zowel cryptocurrency-consumenten als bedrijfseigenaren enorme mogelijkheden biedt. Hoewel de decentralisatie binnen DeFi het dynamisch maakt, is het eveneens gevoelig voor massale fraude en diefstal. Hierdoor bereikt DeFi waarschijnlijk niet haar volle potentieel. Door middel van betere communicatie, is het mogelijk om investeerders in de publieke en de commerciële sector te leren hoe ze uit de buurt van twijfelachtige ondernemingen kunnen blijven. Hierbij is begeleiding met crypto info zeker aan te raden, vooral als je net begonnen bent met traden of investeren en denkt aan het kopen van Solana muntjes of een andere cryptocurrency.

Tokens die gelinkt zijn aan mogelijk frauduleuze of risicovolle projecten op de beurs, zouden niet op belangrijke beurzen moeten worden gepubliceerd. Het wordt tijd dat de industrie serieuze maatregelen neemt.

Cryptocurrencies vormen een financiële en technologische doorbraak

Cryptocurrencies kunnen de wereldeconomie enorme mogelijkheden bieden, omdat ze zorgen voor een financiële en technologische doorbraak. Het gebruik ervan voor illegale activiteiten, waaronder het witwassen van geld, fraude en de online verkoop van illegale producten en diensten, vindt tegelijkertijd plaats. Steeds meer criminelen maken gebruik van cryptocurrency en dit zorgt voor een golf aan zware en georganiseerde misdaad.

Het gebruik van cryptocurrencies in criminele complotten breidt zich uit en deze betaalmethode wint nog steeds aan populariteit. Maar het totale volume en de kosten van Bitcoin-transacties die gelinkt worden aan criminele activiteiten zijn klein, zeker ten opzichte van contant geld en andere betaalmiddelen.
Daarnaast kent het gebruik van cryptocurrency meerdere beperkingen. De hoge volatiliteit is misschien wel de voornaamste reden waarom criminelen zo lang mogelijk wachten om cryptocurrencies te gebruiken.

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van cryptocurrencies

Criminelen gebruiken cryptocurrency voor meerdere doeleinden: het verbergen van geldstromen, een manier om te betalen of wanneer ze beleggingsfraude plegen. Het aandeel cryptocurrencies dat gebruikt wordt om terrorisme te financieren, is overigens klein. De georganiseerde misdaad moet het nog steeds hebben van de gewone fiat-valuta om hun doelen te bereiken.