Voor de olifanten van dierentuin Artis is het nog even extra nagenieten van de feestdagen. Waarom? De dieren krijgen een stuk stam cadeau van de 21 meter hoge kerstboom. Ze kunnen het gebruiken als speelobject, hoe cute is dat?

Schermafbeelding 2019-01-02 om 17.04.56

Derde leven

Voor als je de boom nog niet gezien hebt, hij staat er nog tot 8 januari. Dan wordt hij weggehaald en krijgt hij een derde leven, waar vooral de dieren in Artis veel plezier van gaan beleven.

Niet alleen de olifanten kunnen gaan genieten van de stam inclusief takken. De rest van de boom zal onderverdeeld worden onder alle andere dieren in Artis. De netgifraffen, koedoes, kamelen en de dwergezels zijn de gelukkige.

Een woordvoerder van Artis vertelt dat de boom voor de dieren een gedragsverrijking is. Het houdt de dieren actief en gezond door ze uit te dagen hun natuurlijke gedrag te vertonen.

Wat er voorgaande jaren met de kerstboom is gebeurd? Twee jaar geleden is er een parfum van gemaakt genaamd DEN. Wij vinden het een top idee. Anders is het zo zonde van zo’n grote kerstboom, vind je ook niet?

Kerstboom inleveren?

De gemeente zamelt kerstbomen apart in, zodat ze verwerkt kunnen worden tot biomassa, compost of houtsnippers. In de eerste twee weken van januari rijden er speciale afvalwagens om de bomen op te halen. Ook kan de kerstboom ingeleverd worden bij een afvalpunt. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari krijg je hier per ingeleverde kerstboom een gratis chocoladereep van Tony Chocolonely. Rennen dussss…

Lees ook: wat te doen met je kerstboom na kerst?