We hebben allemaal wel een collega waarmee we het goed kunnen vinden. Het wordt ook wel je ‘work best friend’ genoemd. Deze persoon zorgt ervoor dat de dagen sneller voorbij gaan en je kan al je frustraties bij haar uiten. Hoe moet ik in hemelsnaam deze dag gaan doorkomen als ze er niet is? Je vind het verschrikkelijk en je ziet er erg tegenop. Maar waarom eigenlijk? Wij zetten de belangrijkste redenen op een rijtje.

d9082b4b8e106153837ad40f95e475d2

Ze zorgt ervoor dat de dag sneller voorbij gaat

Eindeloos op de snooze-knop drukken. Iedereen herkent zichzelf hier wel in. Je work best friend is eigenlijk de enige die jou enthousiast maakt en toch maar je bed uit laat komen. Als ze er een dagje niet is baal je ontzettend, omdat de dag dan zo langzaam voorbij gaat.

Je mist haar als ze ziek is

Laat je me nou echt in de steek? Dit is meestal de eerste gedachte die bij opkomt als je hoort dat je beste ziek is. Eigenlijk best hypocriet als je erover nadenkt, maar zo werkt het nou eenmaal. Uiteindelijk zet je er toch maar overheen, want ze kan er nou eenmaal niks aandoen als ze ziek is.

Jullie wisselen koffie halen af

We kunnen de dag niet doorkomen zonder koffie. Als je bestie er een dagje niet is, moet je ineens zelf steeds koffie gaan halen. Hier wordt je humeur natuurlijk niet beter van en daarom kan je niet wachten totdat ze weer terug is. Een beetje afwisselen is wel nodig in je leven!

Je kan je frustraties niet meer uiten

Het is heerlijk om je frustraties bij haar te uiten. Als ze er niet is voelt het alsof je al je emoties moet opkroppen. Zij is de enige tegen wie je eindeloos kan aanpraten en bij wie het nooit gaat vervelen.

De lunch is het beste tijdstip van de dag

Je zit net op je werk en je hebt al zin om te gaan lunchen. Niet alleen om het eten, maar ook om even weg te komen van je werk en om met haar bij te praten over van alles. Het liefst blijf je uren zitten, maar helaas moet er ook weer gewerkt worden.

Je bent constant aan het chatten

Je hebt altijd wel een venster openstaan om te chatten met je work bestie. Het lijkt alsof je druk aan het werk bent, maar je bent stiekem constant aan het praten. Het is gewoon heerlijk om te roddelen over mensen die je verschrikkelijk vind op kantoor.

Last van een vervelende collega? Zo los je het op!