Trends zijn er voor inspiratie, niet om zomaar over te nemen. Toch is en blijft het leuk om te kijken waar de wereld nu weer hyped over is. Welke dameskapsels stelen de show en welke past het beste bij jou? Wij zochten alles voor je uit.

Dameskapsels in 2020

Welke dameskapsels zien we overal terug in 2020? Dat is de grote vraag. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en ontdekten de vijf grootste trends onder de dameskapsels 2020. Deze kapsels worden massaal gedragen en veroveren het hart van een hoop vrouwen.

Dat een kapsel on trend is, betekent niet dat het gelijk bij je gezicht past. Sommige kapsels zijn namelijk hartstikke mooi maar doen wellicht niet zo veel voor jouw gezichtskenmerken. Laat je dus altijd adviseren door je kapper voordat je de schaar in je lokken zet. De volgende haartrends zie jij dit jaar overal terug.

1. Natuurlijke krullen

Zeg maar bye-bye tegen chemische behandelingen en je stijltang, in 2020 gaan curly girls natuurlijk. Groot en gezond haar is helemaal in en zal in 2020 de overhand nemen. Wel is het belangrijk om te weten wat voor soort krullen jij hebt. Zo kan jij je haar beter verzorgen én begrijpen. Ga je naar de kapper? Informeer de stylist dan over je besluit. Hij of zij kan je helpen met het vinden van de juiste coupe voor jou en je helpen bij de verzorging van je haar.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mane Addicts (@maneaddicts) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hairstylist (@marciahamilton) op

Rick van het Meer: de krullenkapper van Amsterdam

Een goede kapper knipt niet enkel je lokken weer in model. Nee, een echte specialist kijkt naar de vorm van je gezicht, je huidskleur, je gezichtskenmerken en je stijl. Maar ook de haarconditie en haarstructuur is van belang om jouw coupe de mooiste behandeling te geven. Kapsalon Rick van het Meer (Spuistraat en Amsterdam-Zuid) is zo’n salon.  De behandeling duurt hier niet 45 minuten, maar tot je volgende knipbeurt. Zo lang zou je haar namelijk goed moeten zitten.

‘Ik knip seks in het haar’ – Rick van het Meer.

Het knippen van krullend haar is een specialisme in deze salon. Dominique van der Heijden, politiek verslaggever bij NOS, heeft eens in Het Parool gezegd dat Rick als enige kapper haar krullen kan temmen. “Dat heeft veel krullenklanten opgeleverd”, aldus de (krullen)kapper.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Salon Rick van het Meer (@salonrickvanhetmeer) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Salon Rick van het Meer (@salonrickvanhetmeer) op

2. De lob

Als er een ding is waar we het in 2020 over eens kunnen zijn, is dat de korte coupe nog altijd helemaal hot is! De bob komt in eindeloos veel variaties terug. Heb je liever een lob (lange bob)? Of ga je toch voor de bob met een pony? In 2020 staan dameskapsels gelijk aan bobkapsels. Ook laagjes zijn hartstikke populair in een bob. Het is een win-win situatie, want de bob geeft je al snel een vollere coupe. Wanneer de laagjes daarbij komen is je kapsel voller dan jij je voor kunt stellen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Harry Josh (@harryjoshhair) op 


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hung Vanngo (@hungvanngo) op 

3. De pixie cut

Een pixie cut is gewaagd, dat is zeker. In 2020 wordt deze hairdo een hit en veel mensen zijn al met het kapsel gespot. Denk je dat kort en pittig niks voor jou is? Denk dan twee keer na. De pixie cut is perfect voor vrouwen die wat nieuws willen en een risico durven nemen. Heb jij een ovale, vierkante of hartvormige gezichtsvorm? Dan is dit dameskapsel gemaakt voor jou!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hung Vanngo (@hungvanngo) op 


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pixie Cuts (@foreverpixie) op 

4. De shag

De shag is een dameskapsel dat in nonchalante laagjes gedragen wordt. Met dit kapsel creëer je eenvoudig meer vorm in je coupe. Het is zowel in lang haar als korter haar makkelijk toe te passen. De lange shag is in 2020 helemaal on trend. Deze coupe ziet er moeiteloos speels en edgy uit.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door hannahburdy (@hannahburdy) op

5. De curtain bangs

In de jaren ’70 waren de curtain bangs helemaal in, passend bij de boho style. Bij curtain bangs heb je een middenscheiding in je pony, waardoor ze als gordijntjes je gezicht omlijsten. Zo heb je de voordelen van een pony, en de luchtigheid van een lok. Heb je een ronde gezichtsvorm? Dan geven curtain bangs jou net dat beetje lengte in je gezicht dat je mist. De trend was in 2019 al groot, maar ook dit jaar blijft het onze favoriet onder de dameskapsels 2020.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leia Sfez (@leiasfez) op