Ik stap de deur uit en gooi m’n sleutels in mijn tas. Let’s go. Ik wandel met m’n telefoon in mijn handen het plein over en scroll wat in de instagramaccounts die voorbij komen. Iedereen heeft een prachtige foto van de zonsondergang gepost, niet gek, want zo’n pinksky wil je het liefst iedere dag als je door je raampje naar buiten kijkt natuurlijk. Ik tik twee keer op mijn scherm en scroll verder naar beneden. ‘Lief! Eindelijk!’ Terwijl ik mijn blik nog op een fitgirl in bikini op mijn telefoonschermpje heb, word ik omhelst door mijn beste vriendinnetje. Ik kijk op en geef haar een knuffel terug. ‘Eindelijk! Het is zo lang geleden!’ We gaan zitten en bestellen een wijntje. Ik leg m’n telefoon ondersteboven op het tafeltje voor ons en luister aandachtig naar haar verhaal.

Telefoon kwijt

…’Dus het wordt een drukke week,’
Ze neemt een grote slok van de droge witte wijn die voor haar staat en tikt mij aan, ‘en bij jou dan?’
‘Druk, druk, druk. Maar dat is altijd zo’n standaard antwoord..Maar toch, echt druk.’
Mijn telefoon gaat over.
‘Hi, dinsdag? Laat me even in mijn telefoon kijken of ik kan,’
Ik kijk op het tafeltje voor me, maar daar ligt hij niet. Ik grijp naar m’n tas en begin te graaien. Kut. Waar is mijn telefoon? Waar is mijn telefoon?
M’n ademhaling versnelt en ik krijg het warm.
‘Wacht ff, ik ben m’n telefoon kwijt,’ zeg ik tegen mijn afspraak aan de lijn. M’n vriendin kijkt me aan.
‘Lieverd…’
Ze wijst naar m’n oor en begint te lachen. Shit. Precies. Dat dus…

dat-dus-telefoon-kwijt