Je hoeft echt het huis niet uit om een leuke date te hebben. Je kunt vanuit huis namelijk ook de meest romantische dates beleven. En dat is echt niet altijd een filmpje via Netflix. Dit zijn de vijf leukste date ideeën voor thuis!

date idee thuis
Bron: Pinterest

De vijf leukste date ideeën voor thuis

Daten is onwijs belangrijk om het leuk te houden in je relatie. Natuurlijk is het goed dat jullie je eigen ding doen, maar op z’n tijd is een gezamenlijke activiteit mega goed voor je relatie. Las dus zeker af en toe een datenight in! Het idee van een datenight kan alleen al best vermoeiend zijn. Je moet de deur uit en daar hebben jullie natuurlijk niet altijd zin in. Maar dat is eigenlijk nergens voor nodig! Daten vanuit huis is namelijk nét zo leuk. Dit zijn de vijf leukste date ideeën voor thuis.

1. Cosy avondje in jullie gezellige slaapkamer

Ruil de bank eens in voor jullie bed. Niet alleen ligt dit waarschijnlijk nog lekkerder, het is ook een stuk praktischer. We weten natuurlijk allemaal dat er meer kan gebeuren en waar kun je dat beter doen dan in bed? Maak de slaapkamer heel gezellig en ga lekker samen in bed liggen. Jullie kunnen de hele avond kletsen, knuffelen en nog veel meer 😉

2. Cosy avondje thuis

Je hoeft natuurlijk niet per se meteen de slaapkamer in te duiken. Jullie kunnen ook beginnen in de keuken of woonkamer. Tip: laat de lichten vanaf het begin uit en kies voor kaarslicht. In deze tijd van het jaar wordt het vroeg donker, waardoor je het met behulp van kaarsen mega gezellig kunt maken. Laat ondertussen jullie telefoon links liggen en ga het gesprek aan met elkaar. Tip: las tussendoor jullie eigen wellness in om ook nog eens lekker tot rust te komen. Badderen, douchen en een lekkere massage!

3. Kies een thema

Vind je het lastig om invulling te geven aan een datenight thuis? Hang er dan een thema aan vast. Ga bijvoorbeeld voor een leuke Disney-avond. Kleed je in stijl van Disney, versier het huis met Disney, bereid een maaltijd in stijl van Disney en sluit de avond af met een Disney-marathon. Ideaal om zo invulling te geven aan jullie datenight en het verveelt nooit. Je kunt namelijk iedere keer een nieuw thema kiezen. Andere leuke thema’s zijn bijvoorbeeld landen (Italië of Mexico) of films (Mamma Mia!).

4. Kook jullie eigen diner

Vaak gaan mensen buiten de deur een hapje eten als ze gaan daten. Dat is nergens voor nodig! Thuis kun je namelijk samen met je lover de lekkerste gerechten maken. Het is leuk om samen bezig te zijn én een stuk goedkoper dan eten in een restaurant. Haal die kookboeken dus maar tevoorschijn en tover het perfecte diner op tafel.

5. Speel de hele avond spelletjes

Waarschijnlijk hebben jullie genoeg spelletjes in de kast liggen. Haal deze er allemaal uit en doe samen een spelletjes marathon. We vergeten vaak hoe leuk het is om een spelletje te spelen. Zijn jullie niet zo van de old school spelletjes? Een spelletje via de PlayStation kan natuurlijk ook gewoon. Als jullie je winnersmentaliteit maar naar boven halen.

Lees ook: 7x goedkope date ideeën voor jou en je lover