Sta je op het punt om jouw date mee uit eten te nemen, maar ben je in de war over waar je naartoe moet gaan? Geen paniek, we hebben de gouden formule voor je om het ideale restaurant te kiezen en om natuurlijk indruk te maken op je date.

Romantisch restaurant

Een date in een restaurant, wat nu?

Heb je jezelf betrapt op het restaurant-hoppen in een eindeloze zoektocht naar dat ene perfecte date-restaurant? Op zo’n date lijkt elk klein detail van enorm belang. Zelfs de keuze van de locatie kan als een allesbeslissende factor voelen. Maar hier is de waarheid: dat is het niet.

Desondanks kan de wetenschap dat je het juiste restaurant hebt uitgekozen voor jouw date je het zelfvertrouwen geven om met de beste versie van jezelf binnen te stappen. Dus, op welke vijf dingen moet je op letten bij het kiezen van een restaurant voor een date?

1. Het belang van muziek

Een geslaagde date vereist moeiteloze communicatie. Schreeuwen om boven het lawaai van de muziek uit te komen? Niet echt charmant. Kies daarom voor een restaurant met zachte muziek (geen keiharde rock dus). Romantische muziek kan werken, maar teveel zoetsappigheid kan je date ook van wegrennen!

2. Een vriendelijk gezicht

Irritaties tijdens een date zijn een no go. Kies daarom een restaurant uit waarvan je weet dat de bediening pico bello is. Voor een geslaagde date moet de service uitstekend zijn, vriendelijk, snel en attent. Overvloedig rondlopend personeel kan behoorlijk storend zijn. Goede service betekent bovendien dat ze je ruimte respecteren en je adviseren wanneer nodig.

3. Lighting is key

Kies een plek waar je je comfortabel voelt, geen stijve bedoening, maar ook niet te casual. Een bekende plek kan romantisch zijn, maar pas op voor te veel bekende gezichten (je wilt je date niet steeds onderbreken). En natuurlijk wil je wel dat je makeup-look, waar je zo je best op hebt gedaan, er goed uit ziet. Kies daarom voor zacht, flatterend licht dat jullie beiden er op je best uit laat zien. Denk aan gedimde verlichting en kaarsen voor die intieme sfeer, oeh la la!

4. Niet te gierig

Niemand wil te veel uitgeven, maar een te krap budget kan ook ongemakkelijk zijn. Kies een restaurant waar je kunt genieten zonder je zorgen te maken over de rekening. Er zijn genoeg romantische opties waarvoor je niet eerst een bank hoeft te overvallen.

5. Food lover

Eten kan een geweldige ijsbreker zijn, maar het kan ook een domper zijn. Verfijnde gerechten zoals Italiaanse of Mediterrane keuken zijn vaak een veilige keuze. Vermijd eten dat te rommelig is om te eten, je wilt je date niet afleiden met knoeien. Ga voor gerechten die je kunt delen en die de focus op het gesprek houden.

Het kiezen van het perfecte restaurant voor een romantische date lijkt misschien cruciaal, maar uiteindelijk draait het allemaal om de juiste balans en sfeer. Jouw date zal ongetwijfeld onder de indruk zijn. Laat de vonken dus maar overslaan!