Na een eerste date zegt de lichaamstaal van iemand vaak meer dan dan de gesprekken die je met iemand hebt gehad. Het is daarom ook wat lastiger om erachter te komen of een date geïnteresseerd is in jou of niet. En nog belangrijker: of er meer in zit of dat het bij die eerste date zal blijven. Gelukkig zegt lichaamstaal vaak best veel en zijn er een aantal signalen die je kunt oppikken. Is je date serieus geïnteresseerd? Dan heb jij dit dankzij deze signalen binnen no-time door.

crush geïnteresseerd signalen
Bron: Emily in Paris

Is je date serieus geïnteresseerd?

Lichaamstaal spreekt eigenlijk boekdelen, maar je moet wel nét weten waar je op moet letten. Is je date serieus geïnteresseerd in jou én staat hij open voor een tweede date? Dan merk je dat vanzelf aan de volgende signalen.

1. Aanrakingen

Het meest opvallende signaal dat je kunt oppikken zijn aanrakingen. Wanneer je date zijn hand op jouw hand legt óf even zijn arm om je heen slaat, weet je eigenlijk meteen dat het goed zit. Wij mensen vinden het namelijk echt niet zomaar prettig om iemand aan te raken. Overigens is dit meteen ook hét moment om erachter te komen hoe je er zelf eigenlijk in staat. Vind je het oké dat je date je hand pakt of vind je het eigenlijk niet zo fijn? Allemaal dingen die jou meer duidelijkheid geven over de potentie tussen jullie

2. Oogcontact

Naast aanrakingen, kun je ook veel met oogcontact. Als je date je constant in de ogen blijft aankijken, is dat een goed teken. Hij wil je dan namelijk aankijken en probeert jou misschien wel te lezen. Hij voelt zich dus mega op zijn gemak! Als hij juist steeds blijft wegkijken, is dit minder goed nieuws. Hij voelt zich dan totaal niet op zijn gemak én dat is niet per se goed nieuws voor het vervolg van jullie eventuele relatie.

Lees ook: Is het een date of puur vriendschappelijk? Zo herken je de signalen