Je bent op een date, maar je hebt al snel door dat het helemaal niks is. Hoe kap je zo’n date af? Wacht je en loop je na afloop van de date ongemakkelijk weg zonder het over een ‘volgende keer’ te hebben? Of kap je de date gewoon af met een goede smoes? Wij vertellen je hoe je vroegtijdig een date afkapt op een aardige manier.

Date afkappen

Vroegtijdig een date afkappen

Dates zijn altijd spannend en dan al helemaal wanneer het écht een wildvreemde is. Je zult moeten zoeken naar gespreksonderwerpen om het gesprek gaande te houden en hopen dat er geen ongemakkelijke stiltes vallen, maar helaas verloopt dat niet altijd even goed. Soms kan de date zo erg zijn, dat je al eerder naar huis wil. Tja, wat doe je dan? Wacht je gewoon tot de date is afgelopen of bedenk je een smoes? Date tips zijn dus zeker geen overbodige luxe! Het maakt namelijk niet uit op wat voor date je bent, hoor! Of het nu een romantisch diner is of een avontuurlijke activiteit, er is één ding dat altijd belangrijk blijft: een date afwijzen op een vriendelijke manier.

Mocht het nu echt zó erg zijn en je date zo verschrikkelijk vinden, dan is het helemaal niet erg om de date tussendoor te stoppen. Het is in ieder geval belangrijk dat je altijd dankbaarheid toont. Misschien is je date wel een ontzettende klootzak, maar probeer alsnog respectvol te blijven en je date te bedanken voor zijn tijd en aanwezigheid.

Eerlijkheid duurt het langst

Het allerbelangrijkste is dat je tegen jezelf en je date gewoon eerlijk blijft. Je kunt uiteraard een smoesje bedenken dat je door je bestie bent geappt vanwege een noodgeval, maar uiteindelijk zal dat alleen maar averechts werken. Je date verwacht namelijk dan alsnog weer van je te horen, terwijl jij dat helemaal niet van plan bent. Je zult dan toch moeten toegeven dat je een smoesje had bedacht, wat nog veel ongemakkelijker is. Vervolgens negeren op app is natuurlijk ook een optie, maar wel echt heel gemeen. Het is vervelend, maar eerlijkheid duurt het langs. Wees gewoon direct. Het is misschien bot om midden in jouw date te vermelden dat je weg wil omdat je de date en de persoon helemaal niks vindt, maar dat scheelt ook weer een hoop gedoe.

Je moet niemand valse hoop geven en aan het lijntje houden. Andersom zou je dat ook niet chill hebben gevonden. Je kwetst misschien in eerste instantie deze persoon, maar die zal er écht wel overheen komen, geloof ons maar. Wees gewoon eerlijk en respectvol en je zult zien dat het van een leien dakje gaat.