Ben jij drastisch opzoek naar een relatie, en ben je daarom non-stop aan het daten geslagen? Misschien moet je toch iets rustiger aan gaan doen. Het klinkt misschien wat onlogisch, maar het is helemaal niet zo dat wanneer je veel date, de kans op een relatie groter zal worden. Je weet wat ze zeggen: wie het hardst zoekt naar een relatie, vindt het juist niet. Wij vertellen je waarom dit zo is.

Say what? Hoe meer je date, hoe kleiner de kans is dat je de ware vindt FEM FEM

Take it easy

Als je aan het ‘marathon’ daten bent, neem je niet rustig de tijd om iemand goed te leren kennen. Als je alles goed inplant, zou het zomaar kunnen dat je in een week een aantal dates (met verschillende mensen) hebt ingepland. Als jij in een week tijd met verschillende mensen een date hebt, kun jij je niet focussen op één persoon. Dat is zonde, want op deze manier kun je iemand nooit écht goed leren kennen. Je leert je date(s) op deze manier alleen op een oppervlakkige manier kennen, en zo kom je nooit verder.

Geen spontaniteit

Het leven bestaat niet alleen maar uit swipen en geplande ontmoetingen. Echt niet!  Weet je wat nog veel leuker is? Spontane ontmoetingen! Oké, de komende tijd kunnen we (helaas) geen nieuwe potentiële lover tegenkomen tijdens het uitgaan of op een festival, maar hello er is meer dan dat! Wie weet kom je jouw prins/prinses op het witte paard wel tegen bij de brood afdeling in de Appie. Die 1,5 meter regel kan ook heel spannend zijn hoor…probeer oogcontact te maken en wie weet. Focus je daarom niet te veel op die geplande dates, en sta open voor de mensen die je ontmoet op straat. Houd ook je ogen open in de sportschool, in de trein en toon een keer interesse in de vrienden van je vrienden.

Don’t lose yourself

Waarschijnlijk ben jij zo gefocust op het vinden van jouw ware liefde, dat je niet eens doorhebt dat je jezelf hierin een beetje verliest. Maar ho ho, dit is dus totaal niet de bedoeling. Je kunt op deze manier zelfs wanhopig overkomen, en dat wil je al helemaal niet! Blijf je focussen op jezelf en ga voor jezelf na waar je nou écht naar opzoek bent. Wat wil je van een toekomstige partner, en wat kan hij/zij van jou verwachten? En nog belangrijker: blijf tijd vrijhouden voor je eigen hobby’s (naast daten dan) en zorg ervoor dat jij je vrienden nog genoeg blijft zien. Verlies jezelf dus niet helemaal in het daten, en doe het lekker rustig aan, geef ook zeker aan dat je ook nog een eigen leven hebt en dat je dit graag zo zou willen houden. Geloof ons, dat is juist aantrekkelijk!

Stop searching

Kortom: Stop eens even met doellos swipen en denk aan jezelf, houd je hoofd omhoog als je over straat loopt, en blijf vooral leuke dingen doen met je vrienden. Jouw prins/prinses op het witte paard komt echt wel op je pad, je hoeft niet eindeloos te zoeken.

Lees ook: Waarom we onszelf tekort doen tijdens het daten