Het is uit tussen jou en je ex-lover en je hebt het idee dat de grootste pijn achter de rug is. Je begint de toekomst weer rooskleurig in te zien en denkt dat het weer eens tijd is om opnieuw te gaan daten. Maar hoe weet je of je weer klaar bent om te gaan daten na een break-up? Check even de volgende tekenen.

Daten na een break-up

Het is altijd weer vreemd om te gaan daten na een break-up. Je wil het namelijk niet te snel doen na je vorige relatie (hallo rebound) of te lang wachten – je wilt immers zelf ook een beetje plezier. Als je deze tekenen herkent ben je klaar om weer de dating scene in te stappen.

Je wordt weer blij van het idee van iemand anders

Na een break-up is het niet heel slim om meteen met iemand anders het bed in te duiken. Je kunt het beste deze tijd in jezelf investeren om de breuk te verwerken. Na een tijdje zul je merken dat je weer openstaat voor iemand nieuws in je leven. Dit is dan ook het moment om weer eens een date in te plannen.

Alles is weer positief

Wanneer je net een break-up hebt meegemaakt is alles in je leven gewoon ruk – pardon my french. Merk je dat je die negativiteit kan omzetten in iets positiefs? En kan je de reden inzien dat jij en je ex uit elkaar zijn gegaan?┬áDan ben je klaar voor the next step.

Je vindt het weer leuk om dingen alleen te doen

Als je een lange relatie hebt doe je op een gegeven moment bijna alles samen. Na een break-up is het nogal wennen dat je veel dingen weer alleen gaat doen. Dit kan vooral op het begin super onwennig aanvoelen – je moet immers je eigen rituelen en gewoonten weer oppakken. Take your time! Op een gegeven moment gaat dit weer als “normaal” voelen en haal je er zelfs plezier uit.

Verleden tijd

Het verleden is verleden tijd. Jij denkt hier niet meer aan terug en je kan het helemaal achter je laten! Good for you! Jij hebt veel meer ruimte in je hoofd, dus misschien wel al ruimte voor iemand anders…

Vlinders in je buik

Oeh! Je begint weer dingen te voelen die je een lange tijd niet hebt gevoeld. Hoe fijn is dat gevoel wel niet om het weer te hebben?

Lees ook: Dit doe jij na een breakup volgens je sterrenbeeld