Daten voor een introvert persoon is hel op aarde. Het verlaten van je huis kan al voor de nodige stress zorgen, laat staan het bezoeken van een nieuwe plek én het ontmoeten van een nieuw persoon. Geen zorgen: wij geven je onze beste tips zodat jij straks relaxed de deur uit kan.

Instagram Alexis Ren
Instagram Alexis Ren

Daten als verlegen persoon

Daten kan een uitdaging zijn als je moeite hebt om over jezelf te vertellen of jezelf open te stellen naar anderen. Het kan haast zelfs als een aanval voelen wanneer iemand je dingen vraagt, die je veel liever pas in een later stadium bespreekt.

Datingtips voor verlegen personen

Gelukkig hoef je het daten niet op te geven, simpelweg omdat je een introvert bent. Met een beetje voorbereiding kan ook jij zonder zorgen op date ;).

#1 Zet een tijdslimiet

Terwijl extraverte mensen energie krijgen van anderen, is het tegenovergestelde waar voor introverte mensen. Dit betekent dat wanneer je de duur van je date limiteert, de kans kleiner is dat je je uitgeput voelt achteraf. Ga geen hele dag naar de dierentuin, maar kies ervoor om casual samen een koffietje te drinken. Als je het naar je zin hebt, kun je er altijd nog voor kiezen om de date te verlengen.

#2 Ga voor een actieve date

Hoewel een “drankje doen” de norm is vandaag de dag, betekent dit niet dat jij dit ook moet doen. Een date zonder actie kan ervoor zorgen dat alle nadruk op het gesprek komt te liggen. En het kan nog wel eens vermoeiend zijn om die gaande te houden. Kies daarom voor een actievere date zodat je niet het idee hebt dat jij de ander hoeft te entertainen. Een wandeling maken of een museum bezoeken is al leuk genoeg!

#3 Blijf in je comfort zone

Een date is al spannend genoeg! Kies daarom een activiteit waar jij je chill bij voelt. Ga niet naar een karaokebar als je er niet van houdt om in het middelpunt te staan (introverts, we see you ;)) maar kies voor een activiteit die jou rust geeft. Het is helemaal oké om eerlijk te zijn, en je date te vertellen dat je liever een rustige omgeving hebt. Stel bijvoorbeeld voor om naar een voorstelling te gaan, of samen te gaan lunchen bij een hippe plek.

#4 Zorg voor een escape

Het kan gebeuren dat het (ondanks je voorbereiding) toch gewoon te veel is. In dit geval is het helemaal oké om dit naar je date te communiceren, hem/haar te bedanken voor de tijd en er vandoor te gaan. Het is niet de bedoeling dat je je eigen welzijn opoffert voor iemand die je nauwelijks kent. Als je het lastig vindt om dit te vertellen, we get it, kan je ook altijd zeggen dat je nog andere plannen hebt staan. Zorg er altijd voor dat je een escape hebt!

Lees ook: Deze dates voor introverts kun je allemaal thuis doen!