Hoe pijnlijk het ook is: de zomervakantie zit erop. Toch hoeft dit helemaal niet zo pijnlijk te zijn. Op vakantie gaan in juli of augustus klinkt erg logisch, maar is het eigenlijk niet. In de rest van het jaar kun je net zo goed op vakantie gaan, want ook dan is er genoeg te doen en zien én is het misschien wel een stukje goedkoper. Weet je niet zo goed welke maand je dan zou moeten kiezen? De sterren weten het wel! Dit is de beste maand om op vakantie te gaan volgens je sterrenbeeld.

De beste maand om op vakantie te gaan

Kun jij nog wel een extra vakantie gebruiken voor volgend jaar zomer, maar weet je niet zo goed wanneer je het beste kunt gaan? Wij vertellen je welke maand het beste is voor jouw sterrenbeeld.

de beste maand om op vakantie te gaan
Bron: Pinterest

Ram

Een Ram staat altijd aan en kan eigenlijk altijd wel een avontuurtje gebruiken. Stilzitten komt dan ook niet voor in het woordenboek van een Ram. Juist daarom is een break in de wintermaanden ideaal. De maand december is lang, koud en donker en dus de ideale maand om er even tussenuit te gaan voor een Ram.

Stier

Een Stier is eigenlijk altijd wel in voor gezelligheid, maar wel het liefst vanuit een thuisgevoel. De maand november is dan ook hét perfecte moment om te gaan, want de overgang van herfst en winter moet dan nog komen. Dat betekent dat er in de omgeving genoeg gedaan kan worden, omdat het weer nog oké is. In de avond plof je lekker op de bank met een kopje thee en een gezelschapsspel.

Tweeling

Ook een Tweeling is altijd wel in voor gezelligheid en is daarom in de zomermaanden op z’n best. Ieder weekend een feestje en tussendoor vooral genoeg andere leuke dingen doen. Juist daarom vliegt de tijd altijd voor dit sterrenbeeld. Augustus is hét moment om te gaan, zodat een Tweeling wel écht nog op vakantie gaat.

Kreeft

Een Kreeft leeft voor de zon en kan eigenlijk niet lang wachten tot de temperaturen stijgen. Voor een Kreeft is het dan ook het beste om zo snel mogelijk over te geven aan de behoeften en gewoon al in juni te gaan. Ook dan zijn de temperaturen op veel vakantiebestemmingen al heerlijk én is het ook nog eens een stuk goedkoper en rustiger.

Leeuw

Als er iemand fan is van zijn verjaardag is het de Leeuw wel. Het liefst viert de Leeuw zijn verjaardag dan ook gewoon lekker op vakantie. De ideale maand om op vakantie te gaan is dan ook juli. Zon, zee, strand en lekkere verjaardagstaart!

Maagd

Een Maagd heeft door het jaar heen eigenlijk maar weinig behoefte aan lange vakanties. Natuurlijk geniet een Maagd heel erg van vakantiedagen thuis, maar een korte trip is meer dan genoeg voor dit sterrenbeeld. Een korte trip in oktober is dan ook dé perfecte vakantie. Genieten van de herfstige omgeving voor een korte tijd in aangename temperaturen, zorgt ervoor dat een Maagd weer helemaal op kan laden.

Weegschaal

Een weegschaal begint de eerste vakantiekriebels al vroeg te krijgen. Zodra de vogeltjes weer gaan fluiten en de natuur weer in bloei staat, is een weegschaal helemaal ready to go. Mei is voor een Weegschaal de beste maand om op vakantie te gaan. Nog helemaal in het voorjaar, maar wel lekkere aangename temperaturen.

beste maand vakantie
Bron: Pinterest

Schorpioen

Een Schorpioen kan best genieten van een zomerse vakantie, maar wordt stiekem veel blijer van een wintervakantie. Het Noorderlicht spotten, skiën of wandelen in een dik pak sneeuw. Zomaar een aantal dingen waar een Schorpioen intens gelukkig van wordt! Een Schorpioen kan daarom het beste op vakantie gaan in februari, want dit is het laatste moment dat dit nog kan!

Boogschutter

Een Boogschutter heeft een korte break na de ergste wintermaanden hard nodig om de tijd tot de Nederlandse zomer goed te kunnen overbruggen. Daarom kan een Boogschutter het beste kiezen voor een actieve vakantie in maart, want dat is hét moment dat het nodig is na een aantal lange saaie koude wintermaanden.

Steenbok

Een Steenbok heeft zeker een goede dosis vitamine D nodig, maar doet dit liever niet in te hoge temperaturen. September is daarom de beste maand om er op uit te gaan voor een Steenbok. Nog even opladen voor de winter begint, maar wel in fijne omstandigheden.

Waterman

Waterman houdt absoluut niet van de winter en heeft dan ook écht een break nodig in de winter. Het liefst zoekt een Waterman in januari voor een aantal weken de zon op om weer even op te laden. Vanaf januari duurt het immers nog een tijdje voordat we in Nederland weer kunnen genieten van aangename temperaturen…

beste maand vakantie
Bron: Pinterest

Vissen

Vissen kan het beste op vakantie gaan in april, omdat dit een perfecte maand is om even goed tot rust te komen. Het weer kan onvoorspelbaar zijn, maar dit voor Vissen helemaal niet erg. Of er nu zon of regen is: Vissen is helemaal gelukkig.

Lees ook: Hier moet jij heen op vakantie deze zomer volgens je sterrenbeeld