Wij van FEM FEM houden ontzettend veel van wijn. Lekker bij het avondeten, een gezellige borrel of als je alleen op de bank een filmpje aan het kijken bent. Wil je weten hoe je je wijntje nog lekkerder maakt? Zie hier een paar handige tips en tricks om je wijnavond nog beter te maken.

iStock-639001742

Wijn koelen

Heb je een wijntje gekocht die op kamertemperatuur is, maar drink je het liever koel? Maak dan een lang stuk keukenpapier nat onder de kraan, vouw dat om de fles heen en stop de wijnfles daarna voor circa 15 minuten in de vriezer. Je wijn is dan ready to drink!

Kurk uit je wijn halen

Als de kurk breekt in de wijn fles, filter de wijn dan met een koffie filter. Houdt het koffiefilter boven je glas, schenk de wijn erover in je glas en voilà!

Langer bewaren

Heb je nog een halve fles wijn over en wil je het nog een tijdje bewaren, dan is het slim om de fles op z’n kant in de koelkast te zetten. Op deze manier zal er minder snel oxidatie plaatsvinden en blijft je wijn langer fris en lekker.

Geef de wijn een smaakje

Geef de wijn een lekker smaakje door aardbeien, bessen of ander fruit toe te voegen aan je wijn. Zo ziet je wijntje er leuker uit en smaakt het lekkerder.

IJsblokjes in je glas

Wil je niet dat je wijn waterig wordt door ijsblokjes? Maak dan de dag van tevoren ijsblokjes van wijn. Vul een ijsblokjes bak met wijn en vries het in voor circa 24 uur. Je kan ook bevroren druiven gebruiken. Op deze manieren behoudt de wijn zijn smaak én is het lekker koel.

Wist je dat wijn drinken de ultieme training is voor je hersenen?