De vrouwen met krullen onder ons weten hoe lastig het kan zijn om je haar goed te verzorgen. Lang niet alle producten werken even goed en je moet maar net de kennis hebben om het goed in model te brengen. Gelukkig is er een methode die de vrouwen met krullen uit de brand helpt. Je hebt er vast van gehoord: de Curly Girl Methode voor dé perfecte krullen.

de perfecte krullen
Bron: Pinterest

Wat houdt de Curly Girl Methode precies in?

Voor degene die onder een steen hebben gelegen en totaal nieuw zijn met deze methode leggen we het graag nog even een keertje uit. Deze methode, bedacht in 2007 door een kapster, zet een aantal basisregels op een rijtje. Op deze manier leer je meer over jouw haar, welke type krullen je hebt en hoe je ze dus het beste kunt verzorgen. Wanneer je dit ontdekt, loop je daarna altijd met een flitsend kapsel de deur uit. De methode is natuurlijk voor mensen met krullen, maar kan ook uitkomst bieden voor mensen met pluizend of droog haar.

De basisregels van de Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode heeft verschillende tips.

1. Koop een shampoo zonder sulfaten

Sulfaten zorgen er namelijk voor dat je haar uitdroogt. Dit wil je in alle gevallen voorkomen, maar met krullen al helemaal!

2. Was je haar niet te vaak

Ook dit geldt eigenlijk voor iedereen, maar is een duidelijke regel binnen de Curly Girl Methode. Ook te veel haar wassen zorgt namelijk voor uitdroging. Hoe vaak jouw haar een wasbeurt nodig heeft, is dan weer lastig te zeggen. Hiervoor zul je zelf op onderzoek uit moeten gaan.

3. Stop met hitteproducten en borstelen of kammen

Het probleem van hitte hoeven we uiteraard niet uit te leggen. Dit is inmiddels algemeen bekend. Weet jij niet waarom je beter niet kunt borstelen of kammen? Heel simpel. Dit zorgt ervoor dat je haar afbreekt. Zo wordt het dus sneller pluizig!

de perfecte krullen
Bron: Pinterest

Het stappenplan van de Curly Girl Methode voor de perfecte krullen:

Voor de perfecte krullen, volg je onderstaand stappenplan:

1. Zorg voor een basis

Hiermee bedoelen we dat je nog één keer je haar met je oude shampoo moet wassen, zodat de basis gelegd is. Zo kom je van alle siliconen af!

2. Was je haar

Was vervolgens je haar nog een keer, maar dit keer met een shampoo en conditioner zonder sulfaten. Tijdens het insmeren van de shampoo masseer je je hoofdhuid minstens een minuut in. Hierna spoel je het uit. Vervolgens smeer je er conditioner in en wees niet zuinig! De onderkant moet helemaal bedekt zijn. Ga met je vingers door je haren om het los te maken en laat het goed intrekken. Daarna spoel je uit, maar zorg dat er nog een beetje achterblijft.

3. Style je haar

Hierna is het tijd om je haar goed te stylen. Als je het met rust laat, gebeurt er immers niets. Gebruik een goede gel en kneed deze in je haar. Je begint bij je haarwortels en gaat door tot aan de punten van je haar.

4. Droog je haar

Vervolgens is het tijd om je haar te drogen. Dit doe je niet, zoals je gewend bent, met een handdoek. Hier gebruik je namelijk een katoenen t-shirt in. Wikkel het hierin en laat het een kwartiertje drogen. Vervolgens haal je je haar weer uit het t-shirt en droog je de rest van je haar aan de lucht of met een föhn met diffuser.

Als je bovenstaand stappenplan altijd gebruikt, kun je altijd rekenen op de perfecte krullen.

Lees ook: Zo maak je super makkelijk heatless krullen in je haar