Je denkt een gelukkig leven te leiden met je grote liefde. Jullie hebben de tijd van je leven en zijn er honderd procent van overtuigt dat jullie samen oud worden. Plotseling kom je erachter dat je partner een ander heeft. Of jouw oog valt op iemand anders tijdens een avondje stappen. De grootste vraag die we ons afvragen is natuurlijk: waarom? Wat zijn de redenen dat we vreemdgaan in het leven?

cheating-femfem

Problemen in de relatie

Jullie hebben alleen maar ruzie en het loopt niet meer lekker. De conflicten worden niet op de juiste manier opgelost en dit kan ervoor zorgen dat je juist wilt vluchten uit je relatie. Je vindt je troost bij iemand anders, waar je even alles los kunt laten en de problemen thuis kunt vergeten.

Wraak

Wanneer je partner is vreemdgegaan, kan dit je zelfvertrouwen behoorlijk beschadigen. Je voelt je in de maling genomen en vernederd. Niet heel gek dat er enkele wraakgevoelens naar boven komen en jij ook de kans pakt wanneer het kan, om hem of haar gewoon ronduit terug te pakken. Echter moet je je afvragen of het het waard is om hem zoveel pijn te doen als hij bij jou heeft gedaan.

Verliefd op iemand anders

Je partner is verliefd geworden op iemand anders, terwijl hij of zij zich gewoon bevindt in een relatie. Het is ontzettend naar om dit te ervaren, als de liefde opeens niet meer wederzijds is. Het betekent niet dat je partner niet meer van je houdt, maar grote kans dat hij niet meer verder met jou wil. Natuurlijk is ook dit geen goede reden om vreemd te gaan, want natuurlijk moet je eerst vertellen over je gevoelens voordat je iets laat gebeuren. Nieuwe verliefde gevoelens maken je in de war. Misschien realiseert hij op de lange termijn wat hij had en wil hij je terug, omdat dan ook die verliefde gevoelens bij zijn nieuwe partner verdwenen zijn.

Alcohol

Het is absoluut geen reden om vreemd te gaan, niets eigenlijk, maar wanneer er alcohol in het spel is gaan mensen sneller vreemd. Als je iets teveel gedronken hebt vervagen je grenzen, voel je je vrijer en doe je sneller dingen waar je later spijt van krijgt. Alcohol kan een lustopwekkende werking hebben, dus knoop nog even goed in de oren: alcohol maakt meer kapot dan je lief hebt.

Niet meer hetzelfde als vroeger

Het kan natuurlijk zijn dat jullie relatie in een dipje zit. Niet heel gek als je voor langere tijd samen bent, maar de vlinders fladderen niet meer zo hard door je buik als eerst en de lust is duidelijk niet meer zo sterk aanwezig als in het begin van jullie relatie. Ook de seks is niet meer zoals vroeger en dit kan aanvoelen als een groot gemis. Wanneer er een gelegenheid plaats vindt waar die lust wél weer aanwezig is, kan het zijn dat iemand vreemdgaat om die lust weer te ervaren. Wanneer je dit herkent, is het belangrijk dat jullie het samen bespreekbaar kunnen maken. Waarom voelt het niet meer als vroeger en wat kun je hieraan doen? Van elkaar pijn doen door vreemd te gaan, zal uiteindelijk niemand beter worden.

Zou jij het willen weten, als je partner vreemd zou gaan? Wij wegen de voor-en nadelen tegen elkaar af.