Of je nou van plan bent om te backpacken, een van de meest aantrekkelijke manieren van reizen van dit moment, of je hebt zin in een luxe vakantie, dan is er een klein detail wat soms over het hoofd wordt gezien: een visum. Zonder een geldige visum wordt je als reiziger niet zomaar toegelaten in bepaalde bestemmingen maar gelukkig kan je het tegenwoordig allemaal digitaal regelen zonder papierwerk in te hoeven vullen. Dat is pas met een fijn gevoel op reis gaan!

reis visum FEM FEM

Ga je naar het buitenland op vakantie of is het voor een zakenreis? Er zijn een aantal bestemmingen waar je rekening moet houden met het aanvragen van een visum. Dit is een officiële reistoestemming van het land van bestemming. Terwijl de meeste mensen bekend zijn met het traditionele visum waarbij je het vrijwel altijd via een ambassade moet regelen, is er ook het e-visum – de elektronische variant daarvan.

E-visums

Een e-visum kan je gemakkelijk via het internet aanvragen. Hiervoor moet je een aantal formulieren online invullen en een bedrag betalen om het aan te vragen. Bedragen verschillen uiteraard per bestemming. Zodra de aanvraag is toegekend, ontvang je het e-visum via e-mail. Overigens handig om te weten: je kunt een aanvragen zelf aanvragen, maar het is ook mogelijk voor een groot reisgezelschap.

Een aanvraag duurt maximaal 72 uur maar meestal leveren ze het visum dezelfde dag al. De kosten voor een visum voor verschilt per land en je kunt gewoon betalen met iDeal, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Het verschil tussen een eTA en een ESTA

Ga je richting Canada of de Verenigde Staten, let dan vooral goed op met het aanvragen van een eTA- of ESTA-reistoestemming. Amerika hanteert al jaren met het ESTA formulier wat staat voor Electronic System for Travel Authorization en Canada hanteert sinds 2016 aan een systeem wat erop lijkt genaamd eTa (Electronic Travel Authorization).

Een ESTA is twee jaar geldig wat betekent dat je bij een nieuwe reis naar de Verenigde Staten binnen die twee jaar niet telkens een nieuwe ESTA hoeft aan te vragen. De Canadese eTA is net iets langer geldig en kan je vijf jaar lang gebruik van maken. Overigens ook handig om te weten: met de eTA en ESTA mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven per keer dat je die kant op reist.

De spannendste reisbestemmingen met visum

Naast Canada en de Verenigde Staten zijn er uiteraard ook nog meer reisbestemmingen die zeker doe moeite waard zijn om een keer te ontdekken dus mocht je zoekende zijn naar wat reisinspiratie, hierbij een aantal van de spannendste reisbestemmingen voor 2019:

Sri Lanka

Van ongerepte tropische stranden, 2000 jaar oude tempels, kuddes wilde olifanten én de mooiste plekken om te surfen. Sri Lanka heeft het allemaal. Én, het is binnen handbereik. Bekijk hier de ultieme reisgids die we hebben samengesteld voor een rondreis door Sri Lanka.


View this post on Instagram

My favorite day in Sri Lanka was the day I hiked to the top of Diyaluma falls in the Ella. This is the second tallest waterfall in Sri Lanka and it boasts some of the most beautiful views that many don’t realize they exist. . It has different levels and natural infinity pools on the top where you can take a swim, and even jump from one pool to another! . But you should always be careful when exploring because there are no safety rails or signs to warn you of the danger. . ➕Follow @srilanka for more travel stories . ? Find Places, Invite Friends, Travel @anylocations . ? Plan Trip: holidays@yoursrilankatrip.com . ? Photo: @traveloveroma . #SRILANKA #yourSRILANKAtrip #travel #galle#russia #australia #germany #china #uk #us #amazing #nature #japan #tokyo #instadaily #beach #instatravel #experience

A post shared by Sri Lanka (@srilanka) on

Rusland

Terwijl de meeste van ons opzoek gaan naar tropische bestemming als we op vakantie is juist Rusland ook aan het groeien qua populariteit. Moskou bijvoorbeeld: de paleizen en kathedralen van het Kremlin en ook het Rode Plein zijn absoluut de moeite waard. En wil je een kijkje nemen in het ‘echte’ Rusland? Ga dan vooral naar de Izmailovo Market.

Azerbeidzjan

Mocht Azerbeidzjan nog niet op jouw lijstje staan? Voeg het dan vooral toe want hier wil je heen. Azerbeidzjan ligt in het zuidwesten van Azië op de Kaukasus tussen Iran en Rusland en grenst tevens aan de Kaspische Zee. In de kosmopolitische hoofdstad Bakoe verrijzen megalomane gebouwen buiten de authentieke, monumentale binnenstad en mocht je richting het platteland gaan dan is het alsof de tijd heeft stilgestaan.


View this post on Instagram

A post shared by Azerbaijan Online (@azerbaijan_online) on

Bahrein

Bahrein is een relatief kleine eilandstaat in de Perzische Golf wat door vele al wordt gezien als de nieuwe Dubai wat amper groter is dan Texel. Met een rijke Arabische cultuur, verschillende prachtig gelegen hotels en resorts én acht maanden per jaar zonneschijn is dit een droombestemming voor iedereen die houdt van duiken, een tocht maken door de woestijn een Formule 1.


View this post on Instagram

Университет Бахрейна начнет выпускать дипломы на блокчейне? ⠀ Для этого учебное заведение использует открытый стандарт Blockcerts. В решении задействован блокчейн биткоина. ⠀ «Blockcerts обеспечивает децентрализованную систему аттестации. Блокчейн биткоина действует как доверенный поставщик, а учетные данные верифицируются и защищаются от несанкционированного доступа», — отметили представители стартапа. ⠀ Мы уже писали, что Blockcerts использует также Массачусетский технологический институт, который один из первых использовал блокчейн для выпуска дипломов??

A post shared by Blockchain Street Journal (@blockchain_street) on

Afijn, welke bestemming staat dit jaar bij jou hoog op je wish list?